Svet
22 ogledov

"Predsednik vohuni kot manijak in perverznež"

Oleksander in Julija Timošenko EPA
Oleksander Timošenko, mož Julije Timošenko, je ukrajinskega predsednika obtožil uničenja ukrajinskega sodstva.

Mož nekdanje ukrajinske premierke in vodje opozicije Julije Timošenko, Oleksander Timošenko, je obtožil predsednika Viktorja Janukoviča, da za njegovo ženo vohuni "kot manijak in perverznež", medtem ko je Timošenkova v bolnišnici pod budnim očesom stražarjev.

Julija Timošenko je bila oktobra lani obsojena na sedem let zapora zaradi utaje davkov in poneverb. Evropska unija meni, da je šlo za primer selektivne pravičnosti, zato še naprej zavrača podpis pridružitvenega sporazuma in od Kijeva zahteva politične reforme.

Zbirajo dodatne obtožbe

Timošenkova je aprila javnosti sporočila, da jo stražarji v zaporu tepejo, kar so oblasti zanikale. Prav tako predsednik ni želel preveriti njenih navedb, medtem pa je tožilec zbral nove obtožbe o novi davčni utaji in tudi dejal, da bi bila Timošenkova lahko povezana z naročilom umora nekega poslovneža in politika.

Mož Julije Timošenko je pobegnil iz Ukrajine in dobil azil na Češkem, Janukoviča pa je tudi obtožil, da je vzel pravico v svoje roke, da bi se osebno maščeval. "Tvoj ukaz soditi Juliji Timošenko ni več skrivnost. Zdaj si to razkril," je zapisal v odprtem pismu.

Tudi zdravnik se čuti utesnjenega

Enainpetdesetletna Julija Timošenko se zdravi zaradi težav s hrbtenico v državni bolnišnici v Harkovu. Nemški zdravnik, ki jo zdravi, se je prav tako pritožil zaradi stalnega nadzora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.