Svet
12 ogledov

Preprečili teroristični napad

moskva parada medvedjev putin Žurnal24 main
Rusi naj bi pred dnevi preprečili večji teroristični napad. Zasegli naj bi okoli deset kilogramov eksploziva in orožja.

Po besedah šefa ruske obveščevalne službe FSB Aleksandra Bortnikova so pred dnevi preprečili pomemben teroristični napad na območju Moskve, ki so ga pripravljali islamski skrajneži s Severnega Kavkaza.

Bortnikov je to povedal ruskemu predsedniku Dmitriju Medvedjevu v pogovoru, ki ga je prenašala televizija. Dejal je, da so prijeli štiri ljudi, ki so pripravljali napad na javne prostore in na transportno infrastrukturo. Zasegli so eksplozivna telesa, ki so vsebovala skupno deset kilogramov eksploziva TNT, orožje in zemljevide območja, ki so ga nameravali napasti.

Moskva je bila v preteklosti že večkrat tarča terorističnih napadov. Na Kavkazu na jugu Rusije se napadi na uradne osebe dogajajo izjemno pogosto. Spomnimo, odmeven samomorilski napad je bil tudi 24. januarja, ko je bilo na moskovskem letališču Domodedovo ubitih 37 ljudi, napad na podzemno železnico v ruski prestolnici marca lani pa je zahteval 40 življenj. Odgovornost so obakrat prevzeli islamistični uporniki s Kavkaza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.