Svet
2295 ogledov

Preprodajalci drog preko igric vabijo osnovnošolce

Playstation otroci Profimedia
Karteli so našli inovativne nove metode rekrutiranja mladih.

Mehiški narkokarteli so začeli prek znanih videoiger novačiti mlade med enajstim in štirinajstim letom starosti, poroča ameriški Forbes Ta se sklicuje na navedbe mehiške in ameriške policije.

Največ tovrstnih primerov so zabeležili pri izjemno popularni igri Grand Theft Auto (GTA) 5. Podobne nečednosti so se pojavile tudi pri priljubljenih simulacijah kot so Call of Duty, Gears of War in Fortnite.

Varnostni svetovalec mehiške vlade Ricardo Mejia je potrdil, da so lani našli povezavo med karteli in videoigrami. Preprodajalci poiščejo uporabnike spletnih platform, ki so najbolj nasilni v komentarjih in jim ponudijo možnost lahkega zaslužka.

Karteli ciljajo tudi na nekaj let starejše najstnike. Tako so pred nekaj tedni na mehiško-ameriški meji v preiskavi vozila našli 60 kilogramov metamfetamina. Mlada voznica je med zaslišanjem priznala, da jo je k poslu povabil spletni uporabnik, njej znan le pod imenom George.

Slednji ji je ponudil 2.000 dolarjev plačila, da bi čez mejo pripeljala "različne elektornske naprave", kot ji je bilo rečeno. Branila se je, da ni vedela, kaj prevaža.

Ob tej priložnosti so oblasti znova pozvale starše in skrbnike, da redno preverjajo, kaj otroci počnejo na svetovnem medmrežju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.