Svet
6121 ogledov

Prevarantska "Svetnica": Krvave solze Marijinega kipa v resnici prašičja kri

Kip device Marije Epa
Italijanska "Svetnica" je trdila, da njen kip Device Marije toči krvave solze. Sedaj je v javnost prišla trditev, da je kri prašičjega izvora, Svetnica pa se je znašla pod drobnogledom policije.

Maria Giuseppe Scarpulla, znana pod vzdevkom Svetnica, je skrivnostno izginila iz mesteca Trevignano Romana, kamor so se leta zgrinjali romarji, da bi molili pred kipom Device Marije. Svetnica je namreč trdila, da kip Marije toči krvave solze. Skupaj z njo je izginil tudi njen mož, domnevajo pa, da je njuno izginotje povezano s sodno preiskavo, ki poteka proti njej, saj oblasti domnevajo, da Svetnica le dobra prevarantka.

Nenavadna zgodba se je začela leta 2016, ko je Scarpulla v Medžugorju kupila kip Marije. Po vrnitvi v Italijo je trdila, da je Devica Marija točila krvave solze in ji pošiljala sporočila. Kip so nato postavili v stekleno vitrino v parku ob jezeru Bracciano, kamor je vsak tretji dan v mesecu na stotine romarjev hodilo molit in poslušati najnovejša božanska sporočila.

Marijine krvave solze v resnici prašičja kri

Scarpulla, ki je bila v preteklosti že obsojena, je ustanovila fundacijo, prek katere je zbirala donacije. Zatrdila je, da bodo omenjene donacije porabili za vzpostavitev centra za bolne otroke. Sredi vse večjega medijskega zanimanja in lokalnih pritožb zaradi ogromnega navala romarjev je lokalni škof Marco Salvi marca napovedal, da bo cerkev raziskala fenomen okoli kipa, poroča portal index.hr.

Vseeno pa dvomi glede avtentičnosti kipa niso odvrnili 300 romarjev iz celotne Italije, ki so se 3. aprila zbrali na mesečni slovesnosti. Scarpulla je tam podelila še eno sporočilo Device Marije: "Ljubljeni otroci, to je trenutek in čas za izbiro. Kot užaloščena mati vas prosim, da izberete boga. Tema vas ni prevzela, moji otroci."

Kip device Marije | Avtor: Epa Epa
Dva dni kasneje je zasebni preiskovalec Andrea Cacciotti vložil pritožbo na lokalno policijo in tožilstvo. Razlog pritožbe je bil, da je vse več ljudi mnenja, da so bili preslepljeni. Lokalni časopis Corriere della Sera je včeraj poročal, da je po več pritožbah o goljufiji tožilstvo naposled le sprožilo preiskavo.

"Sprva sem ji verjel, nato pa me je začela strašiti"

Cacciottijeve trditve, da je kri prašičjega izvora, še niso potrjene. Napovedal je še, da bo od sodstva zahteval zamrznitev Scarpullinih računov. Moški, ki je Scarpullo prvič srečal leta 2016, je za La Repubblico povedal, da sta z ženo fundaciji donirala 123.000 evrov. "Oba sva bila bolna in sva ji zaupala. To je bila velika napaka," je dejal.

"Sprva sem ji verjel, potem pa me je začela strašiti," je poudaril drugi moški. Prejšnji četrtek so opazili Scarpullo, kako je pakirala stvari in kasneje zapustila mesto. Na njeni spletni strani je bilo zapisano, da so srečanja z verniki začasno prekinjena.

Medtem njena odvetnica Anna Orlando trdi, da je Scarpulla odšla na dopust. "To je senzacionalizem za vsako ceno. Lov na čarovnice. Zdi se, da ni nihče pripravljen ugotoviti dejstev. Lahko le rečem, da se bomo vztrajno branili," je še dejala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 15:55 13.april 2023.

    A spod pa ni nikol puščala ? Kdo ji je pa ta spodnjo zadihtal ?

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 10:02 12.april 2023.

    "Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost, ampak za vesolje nisem povsem prepričan"....Einstein