Svet
5694 ogledov

Razkrito, kam bi lahko pobegnil Putin v primeru padca režima

Sergej Surovikin Vladimir Putin Epa
Razkrili Putinov načrt v primeru padca režima. Ena država se omenjena kot varno zatočišče.

Ruski predsednik Vladimir Putin v primeru poraza načrtuje pobeg iz Rusije, trdijo številni viri. Teorija o morebitnem pobegu se je pojavila po odpovedi Putinove tradicionalne novinarske konference in njegovih "pogovorov z ljudmi", ki lahko trajajo tudi več kot štiri ure, piše britanski portal Express.

Vladimir Putin Svet Putin: Počutim se izdanega

Ruska državna televizija oba dogodka prenaša v živo in veljata za ključna elementa v prikazu Vladimirja Putina kot vsemogočnega, očeta naroda. "Vse to je za zdaj sumljivo," je dejala ruska politologinja Ekaterina Schulmann in pojasnila: "Ti dogodki so ključni za občutek stabilnosti. Ljudje so že obupani." Neuspehi ruske vojske v Ukrajini pomenijo, da je Kremelj že začel pripravljati načrte za varno zatočišče za Putina v primeru, da bi Rusija doživela ponižujoč poraz, in bi bil prisiljen pobegniti iz države, trdi Putinov nekdanji tekstopisec Abas Galjamov.

Vladimir Putin, pravoslavna velika noč v Moskvi Rusija Svet Skrivnostna smrt Putinovega polkovnika dviguje prah

Galjamov, ki zdaj dela kot politični analitik, je citiral vir iz Kremlja, da bi lahko Putin pobegnil v Argentino ali Venezuelo, če bi ga lahko vrgli z oblasti. Ime načrta naj bi bil 'Noetovova barka'. "Putinovi sodelavci niso izključili te možnosti. Če bo odstavljen, se bo moral nujno evakuirati," je Galjamov zapisal na Telegramu. Vodja državne naftne družbe Rosneft Igor Sečin naj bi nadzoroval načrte za morebitni Putinov pobeg v Venezuelo. Je eden najtesnejših Putinovih zaveznikov in naj bi imel tesne odnose z venezuelskim predsednikom Nicolasom Madurom. O domnevnem načrtu evakuacije Putina v Argentino, če bo njegov režim strmoglavljen, je znanih le malo podrobnosti, še piše britanski portal Express.
 

Komentarjev 39
  • Avatar pantani
    pantani 09:50 21.december 2022.

    Hja, v času, ko neonacistična Ukrajina ukazuje Evropi, kaj in kako mora storiti in koliko denarja mora nakazati neonacistični Ukrajini, ni nič nenavadnega, da se naciji povsod po Evropi začenjajo opogumljati.

  • Kmodri 18:26 19.december 2022.

    Putina čaka usoda Hitlerja!

  • lojs 12:58 17.december 2022.

    zakaj ne objavite naslova, kjer bo putim po novem ... mogoče mu pišemo kakšno kartico za praznike ... še dobro, da je neomejeno prostora na tem netu za vse mogoče gluposti