Svet
2656 ogledov

Rešena zaradi trupla svoje mame

Poplave v Houstonu EPA
Znane so podrobnosti zgodbe iz Houstona, ki je segla v srca množic.

Opazili so jo, ko se je čvrsto držala za truplo svoje mame, utopljene v teksaškem mestu Beaumont. Gre za eno izmed najbolj ganljivih zgodb opustošenja, ki ga je povzročila vremenska ujma v Teksasu.

Sprva so ameriški mediji poročali, da gre za 18-mesečnega otroka, nato pa je New York Times objavil, da gre v resnici za triletno Jordyn Grace, hčerko medicinske sestre Colette Sulcer. Ta je skušala svoje in življenje svoje hčerke rešiti tako, da se je z avtom podala na avtocesto, da bi pobegnila od naraščajoče vode.

Voda je tudi na avtocesti naglo naraščala, mama se je očitno v nekem trenutku odločila, da bo poskušala pot na varno doseči peš. To ji ni uspelo, mama se je utopila, triletna hčerka pa se je čvrsto oprijela njenega trupla, kar ji je rešilo življenje.

Colette Sulcer | Avtor: Facebook Facebook

Mamo z otrokom so ljudje opazili že takrat, ko je parkirala svoje vozilo, reševalci so se napotili v iskanje in našli ganljiv prizor. Deklica je bila premražena, ko so jo reševalci skupaj z maminim truplom izvlekli iz vode je povedala, da je mama izrekla molitev.

Skrb za deklico je prevzela njena teta, ki je za New York Times povedala, da gre za pravi čudež, da je njena nečakinja preživela.

Poplave Houston Novinarki CNN-a Svet "F* kaj je narobe z vami?"

Slovenka v Houstonu: Razmere so katastrofalne

STA medtem objavlja zgodbo Slovenke Nike Colnar, študentke medicine, ki se trenutno nahaja v največjem teksaškem mestu.

V predelu Houstona, kjer stanuje skupaj še z osmimi slovenskimi študenti, so imeli veliko srečo, saj je voda poplavila le ceste in parkirišča, do stavb pa je zmanjkalo le nekaj centimetrov, je za STA povedala 24-letna Nika.

"Ves čas smo sicer trepetali, spremljali gladino vode tudi ponoči na vsakih nekaj ur in bili v pripravljenosti, da odidemo takoj, ko začne groziti, da bo poplavilo tudi nas. Živimo namreč v pritličju," je dejala.

Poplave v Houstonu | Avtor: EPA EPA

Kot je dejala, med prebivalci sicer vlada občutek strahu in nemoči, še posebej med tistimi, ki so morali zapustiti domove in oditi v zavetišča. "Neprijetno je bili ujet v stanovanju, ki sicer še ni poplavljeno, pa mu vseeno grozi dvig gladine vode iz vseh strani, kaj šele, če stanovanje dejansko poplavi. Ne moremo si predstavljati, dokler ne doživimo in samo hvaležni smo, da nam tega ni bilo treba," je povedala 24-letnica.

Poplave v mestu Houston, Teksas Svet Popustil nasip južno od Houstona: "Odidite takoj!"

Tudi oblasti so po njenih besedah nemočne, a morajo nekako nadzorovati situacijo in miriti ljudi. Mnogi jim očitajo, zakaj niso ukazale evakuacije ljudi iz ogroženih predelov, vendar ni nihče pričakoval, da bodo razmere tako grozne. "Zavetišča so prepolna ljudi, reševalci so ves čas na delu, a ljudi, ki potrebujejo pomoč, je preveč," je opozorila.

Poplave v Houstonu | Avtor: EPA EPA

Harvey je bil po njenih besedah resnično neprijetno in grozljivo presenečenje za vse in to se vidi pri odzivu prebivalstva in oblasti. "Nihče ni vedel, kaj nas čaka, niti slutili nismo, da se bomo znašli v tako katastrofalni situaciji, ki je zahtevala toliko življenj in povzročila tolikšno škodo," je dejala Colnarjeva. Prebivalci Teksasa, Louisiane in drugih prizadetih območij po njenih besedah resnično potrebujejo vso pomoč.

Poplave v Houstonu Svet Reševalci opozarjajo še na plavajočo in zelo nevarno rdečo gmoto

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.