Svet
12325 ogledov

Resni mediji teh informacij najprej niso želeli objaviti

Melania Trump profimedia
Preiskovalci posebnega tožilca Roberta Muellerja, ki skuša priti do dna obtožbam o ruskem vpletanju v ameriške volitve, so opravili pogovor tudi z nekdanjim britanskim vohunom Christopherjem Steeleom. Ta je pripravil razvpiti dosje o Donaldu Trumpu in Rusiji.

Nekdanji agent tajne službe MI6 je začel lani po naročilu Trumpovih republikanskih nasprotnikov za predsedniško nominacijo stranke zbirati negativne informacije o newyorškem bogatašu. Ko je Trump osvojil nominacijo, je Steele dobil podpornike v kampanji demokratke Hillary Clinton.

Ameriški mediji poročajo, da je Steele govoril s preiskovalci pred kratkim, Muellerjev urad pa preiskave kot vedno doslej ne komentira. Trump je informacije iz dosjeja označil za lažne novice.

Steele, ki je po pripravi dosjeja izginil v neznano, se je tako domnevno srečal z Muellerjevimi preiskovalci, vendar pa se s kongresnimi preiskovalci ne želi pogovarjati. Predsednik senatnega odbora za obveščevalne zadeve Richard Burr je dejal, da so mu ponudili več priložnosti, da pride na pogovor javno ali za zaprtimi vrati, vendar jih je zavrnil.

Zaradi tega Burr pravi, da odbor ne more oceniti kredibilnosti dosjeja, saj ne ve niti točno, kdo je plačal za raziskavo, kdo so bili viri in podobno.

Na koncu so povzemali BuzzFeed

Steele naj bi se z agenti FBI pogovarjal že lani pred volitvami, ko jim je predal svoj dosje, ki je potem nekako januarja letos pricurljal v javnost preko spletne strani medija BuzzFeed. Informacije iz dosjeja so tako zelo pikantne, da jih resni mediji najprej niso želeli objaviti, kasneje pa so povzemali BuzzFeed.

Bistvo dosjeja je, da naj bi imela Rusija na zalogi številne nerodne informacije o novem predsedniku ZDA Trumpu in ga z njimi drži v šahu. Zaradi tega naj bi bil tako prijazen in prizanesljiv do ruskega predsednika Vladimirja Putina in Rusije.

Trump je informacije zavrnil kot lažne, še posebej tisti del, da naj bi se v moskovskem hotelu zabaval s prostitutkami, ki so urinirale po sobi.

Trump se je pošali, da vsak, ki ga pozna, tega ne bi mogel verjeti glede na to, da vsi vedo, kako ga je strah bacilov in se zaradi tega niti ne rokuje rad, kaj šele, da bi počel takšne stvari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.