Svet
7895 ogledov

Najbolj popularen Trump ni ne Donald ne Ivanka

Donald Trump, Ivanka Trump Profimedias
Raziskava javnega mnenja glede priljubljenosti posameznikov v družini Trump je presenetila.

Največ simpatij med Američani uživa Slovenka v družini Trump, Melania, kažejo najnovejše raziskave javnega mnenja, ki jih je objavil tudi CNN.

Ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu se je rejting v zadnjih tednih sicer zopet nekoliko poboljšal, trenutno užival 39-odstotno podporo med državljani. Najnižji rejting je zabeležil avgusta, ko je ta znašal 34 odstotkov.

Ivankin rejting je 41-odstoten, Melania pa uživa 44-odstotno podporo Američanov.

Magazin To si Melania v resnici misli o Ivanki

Ofenziva proti športnikom

Ameriški predsednik Donald Trump sicer z jutranjo ofenzivo na Twitterju danes nadaljuje s podžiganjem spora okoli ameriških poklicnih športnikov, ki protestirajo proti rasizmu in družbenim neenakostim ob igranju himne.

Trumpova ofenziva, ki jo je najbolj podžgal v petek v Alabami, ko je protestnike imenoval za "pasje sinove", ima vendarle nasproten učinek, saj iz omejenih protestnih dejanj posameznikov sedaj raste pravo gibanje, ki se iz NFL širi na druge športe, med drugim na košarko in baseball. Umetniki, ki do Trumpa nikoli niso izražali posebne naklonjenosti, pa sedaj zadovoljno klečijo na svojih prireditvah, je poročala STA.

Trump se je zjutraj tolažil s tem, da so lastniki moštev avtomobilskega dirkalnega prvenstva Nascar stopili na njegovo stran in napovedali odpuščanje voznikov, ki bodo protestirali. Nato pa se je oglasil največji zvezdnik tega "južnjaškega" športa Dale Earnhardt mlajši, ki je Trumpu tvitnil besede nekdanjega predsednika Johna Kennedyja: "Tisti, ki onemogočajo mirno revolucijo, zagotavljajo, da bo prišlo do nasilne revolucije".

Golden State Warriors Sprejem Šport Trump zaprl vrata prvakom lige NBA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Ana Vidic 08:58 28.september 2017.

    Wow, ste me pa presenetili, da ste dejansko popravili omenjeno napako v naslovu. Bravo.

  • Ana Vidic 12:22 27.september 2017.

    Vi ste pa pol pismeni. Nimate lektorja? Kateri koli članek preberem, so v njem pravopisne napake. "Najbolj popularen Trump ni ne Donald, ne Ivanka" - pravilno: ne Donald ne Ivanka, torej brez vejice. Pri članku v zvezi s povezavami Hvar ...prikaži več - Split tudi pišete "iz" letališča, namesto z letališča. Pojma nimate, samo obrekovati znate.

Sorodne novice