Svet
4395 ogledov

Rodila kar med potresom: "Bila sem šokirana"

Porod med potresom 24sata
Medtem ko je Sisek, Petrinjo in okoliške vasi stresel uničujoč potres z močjo 6,2 stopnje, je 32-letna Dragana Dovranić rodila zdravega dečka. "Vse se je začelo tresti, pobegnili smo iz bolnišnice in kmalu so se začeli popadki ..."

Dean Dovranić je v torek svojo nosečo ženo pripeljal na pregled v bolnišnico v Sisku, kjer so jo zadržali, saj naj bi ta dan rodila, poroča hrvaški portal 24 sata. Dean se je vrnil domov k ostalim otrokom, starim 6, 11 in 13 let, a v trenutku, ko se je Draganin porod začel, so se tla zatresla. Telefonske linije so bile prekinjene, se spominja Dean. "Otroci so bili prestrašeni, tla so se tresla. Stekli smo na dvorišče, skušal sem priklicati ženo. Osebja v bolnišnici nisem mogel priklicati. Bil sem popolnoma iz sebe, skrbelo me je," je povedal Dean.

Po treh urah pa so ga vendarle poklicali iz bolnišnice in mu sporočili, da je Dragana rodila sina Dorijana. Ob rojstvu je tehtal 3800 gramov in imel 52 centimetrov. Zdaj je že z družino, s svojimi brati in sestrami v Posavskih Bregih. "Bila sem šokirana," je dogajanje ob porodu opisala Dragana. Celotna bolnišnica se je začela tresti, zato so odklopili infuzijo in zbežali, jo evakuirali v kontejner ob bolnišnici, ko je nastopil čas za porod, pa so se premaknili v pritličje bolnišnice.

dezurni@zurnal24.si

Potres Hrvaška, Sisak Hrvaška Šport Nekdanji nogometaš hudo poškodovan v potresu
Komentarjev 1
  • botile 04:54 31.december 2020.

    www︎.︎FideLizy︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za sseks