Svet
13977 ogledov

Rusi besni na Američane, to je razlog

Vladimir Putin Dimitrij Bulgakov Epa Vladimir Putin v pogovoru z Dimitrijem Bulgakovim (desno).
Rusi Washingtonu očitajo "strupenost" in "sovražnost".

Ruske oblasti so danes krivdo za preložitev dolgo pričakovanih pogovorov o nadzoru nad strateškim jedrskim orožjem z ZDA pripisale Washingtonu in izjemno negativnim odnosom med državama. Prav tako so ZDA obtožile strupenosti in sovražnosti do Rusije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Na vseh področjih smo priča najvišji stopnji strupenosti in sovražnosti Washingtona," je povedala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova. ZDA je obtožila, da so proti Rusiji sprožile popolno hibridno vojno in dejala, da v sedanjih okoliščinah ni mogoče voditi pogovorov o nadzoru nad strateškim jedrskim orožjem.

Opozorila je, da se z Rusijo ni mogoče pogovarjati o preglednosti in predvidljivosti na vojaškem področju ter hkrati "pomagati kijevskemu režimu pri pobijanju ruskih vojakov in civilistov v ruskih regijah".

V pričakovanju pogovorov

Tudi namestnik ruskega zunanjega ministra Sergej Rjabkov je krivdo za neuspeh dialoga pripisal Washingtonu. "Če bi ZDA želele pogovore, bi morale podati predloge za njihovo oživitev," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Rjabkov.

ZDA so ta mesec izrazile pričakovanje, da se bodo kmalu sestali na pogovorih z Rusijo, da bi razpravljali o morebitnem nadaljevanju inšpekcijskih pregledov v okviru sporazuma Novi Start, ključni pogodbi o zmanjšanju strateške jedrske oborožitve med državama. Pogovori bi prvotno morali potekati v Kairu med 29. novembrom in 6. decembrom, a bodo po navedbah Zaharove sedaj prestavljeni na prihodnje leto.

Olena Zelenska Ukrajina Svet Soproga Zelenskega: "Posilstvo uporabljajo kot orožje, žene jih spodbujajo"

Moskva je avgusta zaradi trenj med Rusijo in ZDA, ki jih je povzročila vojna v Ukrajini, sporočila, da bo začasno ustavila ameriške inšpekcijske preglede objektov, ki so predmet pogodbe Novi Start iz leta 2010.

Novi Start je zadnji dvostranski sporazum med glavnima jedrskima velesilama in nekdanjima tekmicama iz hladne vojne, ki med drugim omejuje število strateških jedrskih bojnih glav, ki jih lahko Moskva in Washington namestita, na 1550, kar predstavlja skoraj 30-odstotno zmanjšanje glede na prejšnjo mejo, določeno leta 2002.

dezurni@styria-media.si

Nikolaj Vavilov Svet Svet Putinov propagandist o tem, kako se bodo širili tudi na Balkan Ukrajina begunci otroci Svet Ukrajincem bomo dali 370.000 evrov za prav poseben namen uničen tank Herson Ukrajina Svet Ključna bitka, pomembnejša od Hersona, o kateri vemo zelo malo
Komentarjev 21
  • Kmodri 13:41 30.november 2022.

    Tudi, če Car Blazni zasede celotno Ukrajino, se ne bo ustavil pri zavojevanju. Potem bi napadel pribaltske države. Po uspešni zasedbi le te pa Finske. Ni dvakrat za reči, da bi Orban ponovno zavojeval izgubljena ozemlja s Trianonsko pogodbo. Carja ...prikaži več Blaznega je treba ustaviti v Ukrajini za vsako ceno po doktrini Wilsona Churchilla!

  • Avatar luckyss
    luckyss 06:57 30.november 2022.

    Je pač tako, da je "ukrajinska" vojna v bistvu spopad med ZDA in Rusijo na "nevtralnem" terenu. Pri tem ZDA uporabljajo vso zahodno NATO tehnologijo od satelitov do vodilnega kadra. Le topovsko meso so ukrajinski fantje in pa civilisti, kadar ...prikaži več zatajijo stare ukrajinske S-300 ..Je pa res, da zahod že jamra, da je prišel na spodnjo mejo vzdržnega kar se tiče municije in ostalega železja, ki ga reciklirajo Rusi..Medtem ko Putin še vedno čisti stara skladišča SSSR ..Ruskih še resno načel ni ..

  • Avatar Syn
    Syn 21:53 29.november 2022.

    ZDA je itak gnojšnica. Identična kot EU, le da smrdi malo drugače. Polna samih polpismenih politikov brez hrbtenice, razen zelo redkih izjem.