Svet
6090 ogledov

Rusi: "Očistili smo Mariupol"

Mariupol 11. april 2022 Reševalni pas/Twitter
Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da na celotnem mestnem območju Mariupola ni več ukrajinskih sil. Tudi v jeklarni Azovstal – kjer so se spopadli – naj bi ostalo le nekaj ukrajinskih borcev.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes dejal, da so razmere v Mariupolu izjemno resne in dodal, da so on ali visoki uradniki v vsakodnevnem stiku z branilci mesta.

Ukrajina - posnetek Vojna Svet Ukrajinci objavili nov video

Zelenski je v svojem nagovoru Rusijo obtožil, da poskuša izbrisati lokalno prebivalstvo, ni pa spregovoril o trditvah Moskve, da na območju mesta Mariupol ni več ukrajinskih vojaških sil.

Dimitrij Peskov Vladimir Putin Pretkano Svet Pretkano: Putinov maščevalni načrt za Ameriko in Bidna

Rusko ministrstvo je pred tem objavilo, da so ukrajinske sile od 16. aprila v obleganem pristaniškem mestu izgubile več kot 4000 ljudi, je poročala ruska državna tiskovna agencija RIA, njene navedbe pa povzema tudi tiskovna agencija Reuters.

Rusija je objavila video preživelih mornarjev s potopljene vojne ladje Moskva. Rusija objavila video Svet Skrivnost mornarjev potopljene ladje rešena? Rusija objavila video

"Celotno mestno območje Mariupola je popolnoma očiščeno ... Ostanki ukrajinske skupine vojakov so trenutno popolnoma blokirani na ozemlju metalurške tovarne Azovstal. Njihova edina možnost, da rešijo življenja, je, da odložijo orožje in se predajo," so sporočili z ministrstva.

Ruski ultimat ukrajinskim vojakom se je iztekel.

Ruske čete že nekaj tednov poskušajo zavzeti pristanišče na Azovskem morju - severovzhodno od Črnega morja.

Zmago nameravajo razglasiti 9. maja

"Mariupol je za Putina zelo pomemben, saj lahko po tamkajšnji zmagi (in predaji azovskih čet) trdi, da je proces 'denacifikacije' uspešen," besede svojega vira navajajo pri agenciji Reuters.

Pomočnik mariupolskega župana je v sredo povedal, da namerava Rusija zmago v mestu proslaviti 9. maja, na dan, ko Moskva obeležuje zmago nad nacistično Nemčijo v drugi svetovni vojni, ko je na Rdečem trgu tudi vsakoletna vojaška parada.

Komentarjev 97
  • Idioti 23:44 20.april 2022.

    No pa naj si uredništvo pogleda tole in komentira !!!!!!! Tudi vi lahko pogledate . Vas bo mal streslo ! https://www.youtube.com/watch?v=5JrVTExx-BA

  • Idioti 10:19 20.april 2022.

    Ja, sam paradiral bodo vaši vojni ujetniki , tko k so Paullusovi v Moskvi 1943 l.

  • a9e68efe34e5be05967171b921c868fb1defe8c4 17:29 17.april 2022.

    TOOOOOOO!!!!! ŽIVELA RUSIJA!!!!! Sam tam s tankom,ko je nameril in užgal po azovcih....,pomoje jih je razmetalo na vse konce.