Svet
18897 ogledov

Zadnje rusko opozorilo pred končnim udarcem

Mariupolj Ukrajina vojna Profimedia
Rusko obrambno ministrstvo je ukrajinskim vojaškim silam, ki se še vedno borijo v obleganem mestu Mariupol, izdalo ultimat.

Zjutraj odložite orožje in ostali boste živi, je sporočilo ruskega obrambnega ministrstva ukrajinskim vojakom v Mariupolu, sporočilo prenaša ruska tiskovna agencija Tass.

Ukrajina Ukrajina Svet Prestregli ta domneven grozljiv pogovor med vojakom in ženo doma

"Glede na katastrofalne razmere, ki so se razvile v metalurški tovarni Azovstal, ruske oborožene sile ponujajo militantom nacionalističnih bataljonov in tujim plačancem možnost, da zaustavijo vse sovražnosti, odložijo orožje in se predajo. Tisti, ki bodo to storili, bodo ostali živi," je zapisano v izjavi.

Mariupolj. | Avtor: Profimedia Profimedia

boris johnson Svet Svet Putinov odgovor Johnsonu

Pri Tass-u navajajo, da bodo v namen izmenjave informacij točno ob določeni uri zjutraj vzpostavili neprekinjeno komunikacijo med rusko in ukrajinsko stranjo. Pol ure pozneje se bo vsa komunikacija prekinila, "tihi način" pa bo trajal 30 minut.

Ukrajinci naj dvignejo bele zastave

Ob 6. uri po moskovskem času naj bi po pozivu Moskve obe strani dvignili zastave vzdolž celotnega oboda Azovstala: ruska stran je rdeča, ukrajinska bela. Po tem bodo imeli ukrajinski vojaki sedem ur časa, do 13. ure po moskovskem času, da neoboroženi pridejo iz jeklarne, še piše Tass.

Dimitrij Peskov Vladimir Putin Pretkano Svet Pretkano: Putinov maščevalni načrt za Ameriko in Bidna

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v soboto zvečer dejal, da so vojaki v Mariupolu še vedno ujeti. »Situacija je zelo težka. Naši vojaki so blokirani, enako ranjenci. Prihaja humanitarna kriza ... Vendar se fantje branijo,« je dejal Zelensky.

Mariupolj Ukrajina vojna | Avtor: Profimedia Profimedia

Svet Slavna žena zajetega Putinovega zaveznika v solo akcijo

Govorec ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov je izjavil, da so do danes ubili 23.367 ukrajinskih vojakov. Konašenkov pravi, da so nedavne izjave ukrajinskega predsednika, da je življenje izgubilo med 2.500 in 3.000 vojakov, laž.

Ukrajinski predsednik Volodmir Zelenski je v soboto zvečer dejal, da bi "eliminacija" ukrajinskih vojakov, ki branijo Mariupolj, pomenila konec mirovnih pogajanj med Kijevom in Moskvo. V pogovoru za več ukrajinskih medijev, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, je Zelenski dejal, da nimajo nobenega zaupanja v pogajanja v zvezi s tem mestom ob Azovskem morju, ki ga ruske sile oblegajo že od začetka vojne. Medtem so pogajanja z Moskvo očitno že nekaj dni na mrtvi točki. Svetovalec Zelenskega Mihajlo Podoljak je danes dejal, da so zelo težka, Zelenski pa je povedal, da bi radi, da bi bil mirovni sporazum sestavljen iz dveh ločenih dokumentov. Eden bi Ukrajini dal varnostna zagotovila, drugi bi se nanašal neposredno na odnose z Rusijo, je dejal. Dodal je, da si ruska stran želi le en dokument.
 

Komentarjev 10
  • LukaMB 15:53 17.april 2022.

    Če se predajo bodo preživeli, simple!

  • jakec1575 11:01 17.april 2022.

    Zelo nevarna situacija. Mislim, da predaje ne bo. Ker ruska vojska nima nadzora nad vsemi enotami. Tam so Ceceni in placanci. Ter separatisti. Ukrajina je v Donetsku pustila vojne sledi in civilne zrtve. Vendar Rusi redko drzijo besedo. Morda so ...prikaži več v ukrajinskih enotah res tudi instruktorji. Rusi bodo bombardirali in tokli. Pa fosfor. Morda se kaj hujsega. Maripol jim je nujna zmaga.

  • Avatar luckyss
    luckyss 09:39 17.april 2022.

    Naci Azovci se verjetno ne bodo predali, saj vedo, da jih pri Rusih glede na njihovo dolgoletno obnašanje v Donetsku ne čaka nič dobrega. Ker so na področju železarne podzemni objekti, ki zdržijo običajno bombardiranje, bodo Rusi verjetno uporabili kakšno ...prikaži večo od supersoničnih raket, morda Kinžal ali celo Avangard, če bodo hoteli "narediti vtis"..