Svet
5776 ogledov

Slavna žena zajetega Putinovega zaveznika v solo akcijo

Twitter
Žena enega od najpomembnejših zaveznikov ruskega predsednika Vladimirja Putina ima načrt kako rešiti moža, ki so ga aretirali Ukrajinci.

Žena Putinovega zaveznika Viktorja Medvedčuka Oksana Marchenko je na družbenih omrežjih objavila videoposnetek in nagovorila družino in prijatelje Aidena Aslina in Seana Pinnerja, britanskih prostovoljcev, ki so jih pred kratkim ujele ruske sile. Upa, da bo britanski premier Borisa Johnson vplival na ukrajinsko vodstvo, da v zameno za britanska državljana na prostost izpustijo njenega moža.

 | Avtor: Facebook Facebook

"V vaši moči je, da prosite britanskega premierja Borisa Johnsona, naj vpliva na ukrajinsko vodstvo, da Aidena in Seana zamenja za ukrajinskega opozicijskega politika, ki so ga aretirale ukrajinske oblasti, mojega moža Viktorja Medvedčuka," je v videu dejala Oksana Marchenko.

Viktor Medvedčuk je boter Putinove hčerke in zanika, da bi storil kaj narobe. Je tudi tesen prijatelj Vladimirja Putina in je bil vodja urada proruskega predsednika Ukrajine Leonida Kučme.

Spomnimo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v torek na svojih uradnih profilih objavil fotografijo proruskega ukrajinskega politika Viktorja Medvedčuka z zvezanimi rokami.

Oksana Marchenko, sicer nekdanja TV voditeljica, je na tiskovni konferenci v Moskvi povedala, da je ena od dveh fotografij, ki jih je Ukrajina objavila, razkrila, da so njenega moža pretepli. Prepričana je, da je ukrajinska varnostna služba med zaslišanjem v priporu pretepla Viktorja Medvedčuka.

Poziv Oksane Marchenko je na družbenih omrežjih komentirala tudi tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Maria Zakharova.

"Britanski premier Boris Johnson, ki je nedavno obiskal Kijev, se zagotovo zaveda, kaj se je zgodilo s podložniki njenega veličanstva,« s čimer je namignila na britansko kraljico Elizabeto. »Zagotovo bo odgovoril, kajne?" je zapisala Zaharova.

"Medtem bi lahko britanski zunanji minister izkoristil priložnost in natančno pojasnil, kaj so britanski državljani počeli v Mariupolu z neonacisti," je še dodala Zaharova.

 
Komentarjev 3
  • Ender3 18:06 16.april 2022.

    Nič bat, izpuščen, zamenjan bo !!, Rusi niso tako hudobni, kot jih ostali svet želi prikazati. Politika in diplomacija sta si blizu, vse se bo uredilo za obe strani.

  • ico8 18:00 16.april 2022.

    Tipicna ruska mentaliteta. Navzven prosi zanj, zraven je pa ze "Vesela vdova"! Budala je sigurno napisal na njo Boga in pol...