Svet
22954 ogledov

Saj ni res, pa je: Občinski veljak se je pijan znesel nad 28-letnico

Napad v Severinu Prtscr
Izpoved lastnice lokala: "Potem ko sem ga odrinila od sebe, je kričal in preklinjal 'Je*** ti mater', 'A veš, kdo sem jaz? To je moja vas!'. Odgovorila sem mu, da mi je vseeno, kdo je, nato me je začel klofutati. Večkrat me je udaril, včasih s pestjo, včasih z dlanjo po obrazu."

Lastnica lokala v Severinu pri Bjelovarju je načelnika občine, člana HDZ, Žarka Žgelo obtožila, da jo je v nedeljo zvečer pijan napadel pred njenim lokalom. 28-letna Iva Milka Kramarić je povedala, da se na posnetkih nadzornih kamer zelo jasno vidi, da jo je načelnik občine napadel in oklofutal.

"Z vsem je seznanjena policija, ki ji predajam vse posnetke. Vse želim deliti z vašimi bralci, ker ni več normalno, kar župan Žgela počne meni in zaposlenim v moji kavarni," je za portal Bjelovar Live povedala Iva Milka Kramarić.

Na posnetkih se vidi, kako Žgela pristopi k ženski in jo dvakrat udari, kar precej močno. Šele po drugi klofuti je eden od moških prijel Žgelo za roko, a ne za dolgo. Ženska se skuša umakniti, on pa jo prime za vrat in jo z roko še enkrat udari v glavo.

Žgela je na prostosti, kriminalistična preiskava pa še poteka. Na novinarska vprašanja ni želel odgovarjati. 

So pa v HDZ sporočili, da je Žgela že izstopil iz stranke "na lastno željo" in da ostro obsojajo vsakršno obliko nasilja. 

Kaj se je dogajalo pred napadom?

Lastnica lokala je povedala, kako se je vse začelo. "Okoli 22.49 me je poklicala natakarica, ki je objokana povedala, da noče več delati. Na vprašanje, kaj se je zgodilo, je povedala, da sta jo dva gosta znova grabila in nadlegovala, eden izmed njiju je bil Žarko Žgela. Sedla sem v avto in vstopila v kavarno malo pred 23. uro. Žgela je slonel na šanku, ob njem pa je stal njegov prijatelj, prav tako Severinčan. Vprašal sem ju, zakaj nenehno nadlegujeta zaposlene, potem pa sem ju prosila, naj zapustita lokal in se ne vračata več. Žgela sprva ni rekel ničesar, njegov prijatelj pa je začel name kričati, da moje 'natakarice niso za nič', 'da morajo popuščati, se jim podrediti', 'da naj predam lokal, če ga ne znam voditi'", je povedala lastnica kavarne za Bjelovar.live.

Natakarica ji je pojasnila tudi, da jima ni želela dati še ene pijače, ker sta bila vidno opita in je bil poleg vsega čas za zapiranje lokala. 

Iva Milka Kramarić pravi, da sta jo Žgela in njegov prijatelj, ko so vsi gostje zapustili lokal, začela verbalno napadati: "Moški, ki je bil z njim v lokalu, je grozil, da bo pretepel mojega partnerja. V tistem trenutku je na parkirišče lokala prišel fant, ki je mislil, da še vedno obratujemo in ni imel s celotno situacijo nič. Takoj sta se spravila nanj, Žgela ga je celo udaril in tako se je vse začelo. Rekla sem, naj neha in se umiri, nakar me je prijel za vrat."

Potem ko ga je odrinila, se je, dodaja, zgodilo najhuje. "Potem ko sem ga odrinila od sebe, je kričal in preklinjal 'Je*** ti mater', 'A veš, kdo sem jaz? To je moja vas!'. Odgovorila sem mu, da mi je vseeno, kdo je, nato me je začel klofutati. Večkrat me je udaril, včasih s pestjo, včasih z dlanjo po obrazu."

Pravi, da je Žgeli pomagal pobegniti prijatelj. "Zgrabil ga je, ga strpal v avto in z njim pobegnil, še preden je prišla policija. Nato so zbežali še vsi drugi, razen nekaj gostov, ki so mi stopili v bran in so bili zato tepeni in nadlegovani."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • munja 14:32 14.julij 2023.

    Temu prepotentnežu bi zalegle samo batine, take "junačke" bi rekli pri sosedih ali pa vedro mrzle vode na glavo.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:14 13.julij 2023.

    Ko seljaku daš oblast,je tudi bog manjši od njega

  • Avatar pantani
    pantani 06:31 13.julij 2023.

    Kaj bi ga tepel. To so te primitivni prepotentneži na položajih,ki mislijo, da se vse vrti okoli njih!!!