Svet
38250 ogledov

"Sem v šoku, jemljem pomirjevala. Moje življenje je uničeno"

Nesreča Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Lastnik prevozniškega podjetja je na tleh, razmišlja o mrtvih in poškodovanih v nesreči ...

"Enajst ljudi je umrlo na kraju samem, dvanajsti je umrl v operacijski sobi. Na desetine jih je v bolnišnicah. Sem v šoku, jemljem pomirjevala. Moje življenje je uničeno," je za medije dejal Jacek Antoszkiewicz, lastnik prevozniškega podjetja Megapol in s tem lastnik avtobusa, ki je bil udeležen v nesreči na Hrvaškem.

"Avtobus je odpeljal v petek ob deveti uri zjutraj z železniške postaje Warszawa-Zachodnia," je pojasnil Jacek Antoszkiewicz v intervjuju za Fakt. "V vozilu je bilo 44 ljudi, med njimi dva izkušena voznika," je dodal. Po njegovih besedah ​​je bil avtobus v brezhibnem stanju, opravil je vse tehnične teste. V intervjuju pa ni želel povedati, ali je bila ta pot za voznika prva tako dolga pot.

Nesreča | Avtor: Matija Habljak/PIXSELL Matija Habljak/PIXSELL

Štiri bolnike so odpustili

V včerajšnji nesreči na Hrvaškem je umrlo 12 ljudi, ostale poškodovane so odpeljali v pet različnih bolnišnic. Po poročanju 24Sata, so štiri bolnike odpustili, domov na Poljsko so odšli z letalom. Vsega skupaj je v bolnišnicah še 19 huje poškodovanih oseb, dve sta v kritičnem stanju.

rešilec Nesreča Slovenija Voznik doživel zastoj srca, zaletel se je v drevo Nesreča Novo o nesreči Svet Stanje dveh ponesrečencev se je ponoči poslabšalo prometna nesreča poljski avtobus Hrvaška Svet Organizator izleta: "Tudi jaz bi moral biti na avtobusu z njimi"

Vsi bolniki, ki se zdravijo v KB Dubrava, so huje poškodovani, vendar so stabilni. Štirje bolniki so na oddelku za intenzivno nego, nekateri čakajo na dodatne posege, dva pa sta na oddelkih travmatologije, ortopedije in plastične kirurgije, je za HRT povedal prim. Josip Bubnjar.

Stanje ostalih poškodovanih, ki so v bolnišnicah v Zagrebu in Varaždinu, se ni spremenilo. Dve osebi sta še vedno v kritičnem stanju.

Kot poroča Jutarnji list, pa so se pojavile težave pri ugotavljanju vzroka nesreče. Tahograf poljskega avtobusa je bil v nesreči uničen, tako da podatkov o hitrosti avtobusa ni mogoče dobiti.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.