Svet
12011 ogledov

Sestra ženske s Krka: "Pri vas je? Dobro, ne pridemo je iskat"

neznana identiteta PU primorsko goranska
Po tem, ko je policija potrdila identiteto ženske, ki so jo našli na Krku, so se oglasili njeni sorodniki.

Portal 24sata je govoril s sorodniki Slovakinje Daniele (Dane) Adamcove, ki so jo lažje poškodovano našli na težko dostopnem delu obale na otoku Krk. Po tem, ko več kot teden dni niso vedeli, kdo je, saj pri sebi ni imela ne osebnih dokumentov ne telefona, so to skrivnost vendarle razkrili. 

Gre za 58-letno Slovakinjo, ki je živela tako v Ameriki kot na Irskem. Kdaj je prišla na Hrvaško, kje vse je bila in kam je bila namenjena, še vedno ni jasno. So pa novinarji portala 24sata stopili v stik z njenimi sorodniki na Slovaškem. Pogovarjali so se z njeno sestro Anno: "Ne, nisva se slišali in ne bomo prišli ponjo," jim je na kratko odgovorila. Nečakinja Anička Vrškova je dejala, da se s teto že več kot tri mesece niso slišali. "Mama pravi, da je bila namenjena v Španijo, kjer naj bi delala kot sobarica. Nič ne vemo, nismo si blizu," je dejala. Zaradi vsega dogajanja, povezanega s teto, se počutijo nelagodno. 

Na vprašanje, ali bodo prišli po Dano in ali morda vedo, kdaj se bo vrnila na Slovaško, je odvrnila: "Lahko, da jo bodo jutri pripeljali ... resnično ne vemo. Nismo niti vedeli, da je na Hrvaškem. Glejte, ničesar ne želimo imeti s tem." S starejšo sestro niso uspeli vzpostaviti stika.

neznana identiteta Svet Skrivnostna ženska s Krka: "Poznam jo, delali sva skupaj"

Pri sebi je imela še eno torbo

Stivo Sviličić, ki je Dano pripeljal do ribiške koče pri kraju Rudin, je za 24sata dejal, da je imela ženska pri sebi še eno torbo in da je bila oblečena v druga oblačila, ko jo je peljal. Pri sebi je imela tudi mobilni telefon, ki je deloval. "Ko je bila pri meni v lokalu in pila kavo, je brez težav gledala in nekaj iskala s telefonom. Ni telefonirala, ampak telefon je delal," je povedal za 24sata. 

Po neuradnih informacijah portala 24sata naj bi policija ugotovila, kje je Dana Adamcova imela rezervirano nastanitev. Upajo, da bodo tako našli manjkajoče odgovore na vprašanja o tem, kaj se je z njo dogajalo. 

neznana identiteta Svet Preobrat v zgodbi neznane ženske s Krka

Čez lužo iskati priložnosti

Dana oz. Daniela je z devetnajstimi leti zapustila rodno Slovaško in se preselila v ZDA. Za slovaški portal mytrencin.sme je leta 2008 povedala, da je želela sprva iti v Avstralijo ali na Novo Zelandijo. Sestri je vabila s seboj, a nista želeli oditi. Sprva je v Los Angelesu delala kot varuška, nato se je zaposlila v agenciji za nepremičnine. Kasneje se je odločila za študij oblikovanja in se specializirala za izdelavo nakita. Njene izdelke naj bi nosile zvezdnice, kot sta Brigitte Bardot in Barbara Streisand. Po ločitvi leta 2000 se je vrnila na Slovaško, saj je želela biti bližje družini, a jo je na trenutke vseeno vleklo nazaj v svet. 

neznana identiteta Otok Krk Svet "Kako je mogoče, da nihče ne ve, kdo je?"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • eminenca 22:53 23.september 2021.

    ne vem koga in zakaj bi tole zanimalo, ta rzbiti nos kažete že nekaj časa, res ne vem koga zanima