Svet
44 ogledov

Skrivnost Lukašenkovega sina: Zakaj je stalno ob njem?

Lukašenko
1/8
Reševalni pas/Twitter
Mali Kolja, sin beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka, se je udeležil številnih političnih dogodkov in spoznal najbolj vplivne svetovne državnike.

Predsednik Belorusije Aleksander Lukašenko je v svetovnih medijih sprožil številna ugibanja, zakaj na uradne službene poti s seboj vedno pripelje zdaj 11-letnega sina Koljo.

Tako ga je pred kratkim pripeljal na Generalno zasedanje OZN v New Yorku, kjer se je Kolja skupaj z očetom fotografiral z Barackom in Michelle Obamo.

Kolja je bil prisoten celo na zasedanju generalne skupščine Združenih narodov.

Lukašenko je Koljo pripeljal tudi na Kitajsko, kjer so s slovesnostjo zaznamovali konec 2. svetovne vojne. Na Kitajskem se je fotografiral s srbskim predsednikom Tomislavom Nikoličem.

Nihče ne ve zakaj, zakaj je vedno ob njem, saj iz fotografij pogosto razbrati, da se mladenič dolgočasi. Številni zato ugibajo, da Lukašenko v njem vidi svojega naslednika in želi, da se na uradnih potovanjih v tujini čim več nauči.

Prisotnost Kolje na uradnih potovanjih je že postal hit na svetovnih družbenih omrežjih, kjer so se pojavili „zbiratelji“, ki objavljajo fotografije potovanj, na katerih je bil mladenič prisoten ob očetu.

Lukašenko je, piše BBC, nekoč dejal, da je Kolja vedno ob njem zato, ker sta zelo povezana. Predsednika v domovini kritizirajo, ker naj bi Kolja preveč manjkal v šoli.

Kolja je do svojega 11. leta spoznal številne svetovne državnike, kot so Hugo Chavez, Barack Obama, spoznal je tudi papeža Benedikta XVI.

Komentarjev 1
  • benč 14:40 04.oktober 2015.

    Uči se za novega diktatorja!