Svet
35 ogledov

Slovenec na čelu evropskih študentov

Šos, ki ga začasno kot v namestnik predsednice vodi Rok Primožič (na fotografiji Žurnal24 main
Vodenje Evropske študentske organizacije bo s 1. julijem prevzel Slovenec Rok Primožič.

Ob tej priložnosti bosta Rok Primožič in namestnik predsednika Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) Jaka Bassanese na novinarski konferenci predstavila vlogo ŠOS v evropski organizaciji in kako ta deluje.

Dotaknila se bosta še aktualnih tematik, kot sta zaposlovanje mladih in financiranje visokega šolstva, ter pomena študentskega organiziranja. Poleg tega pa bo Primožič spregovoril tudi o ciljih in projektih, ki si jih je zastavila nova ekipa, so še zapisali na ŠOS.

13,5 milijona članov

Primožič je bil od leta 2008 do 2009 član odbora za visoko šolstvo ŠOS in nato leta 2010 namestnik predsednice organizacije. Delo v ESU pa zaradi preteklih zadolžitev že dobro pozna, saj je bil tudi koordinator projekta ESU z naslovom Financiranje prihodnosti študentov, katerega namen je ugotoviti vpliv različnih sistemov financiranja visokega šolstva na študente in dostopnost do visokega šolstva, je zapisano na spletni strani študentskega portala Študentarija.

ESU je krovna študentska organizacija, ki zastopa interese 13,5 milijona študentov iz 39 držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.