Svet
44681 ogledov

Smrdeča sluz iz "svežega" mesa, kupljenega v Lidlu

Meso, kupljeno v Lidlu
Rok trajanja spornega kosa mesa naj bi bil do konca januarja.

Hrvaško pretresa nov škandal, povezan z mesom. Na svojem Facebook profilu je Mario Hornjak iz Vukovarja objavil posnetek, na katerem se javno vidi, da iz kosa kupljenega svinjskega mesa polzi sluz, ki je močno zaudarjala. V pripisu k objavi je napisal, da so kos mesa starši kupili v Lidlu. Klikni na video:

Lidl se je za dogodek že opravičil, poroča Novi list. V sporočilu za javnost so poudarili, da je meso na njihovih policah vedno dosledno pregledano in prekontrolirano, a da je v dotičnem primeru očitno prišlo do pojave skritega abscesa. Absces ali ognojek je skupek gnoja, ki se je nakopičil v tkivu zaradi okužbe.

Svinja Ste vedeli? Vizita za živali Kaj v resnici pomenijo te označbe na mesu

Hrvaški Lidl izpostavlja, da je bil ognojek v tem primeru skrit, nahajal se je znotraj mesa, tako da ga vsi potrebni pregledi niso mogli zaznati.

"Prosimo, da prejmete naše opravičilo zaradi nezadovoljstva nad kupljenim proizvodom," še piše v sporočilu za javnost.

Brazilija meso škandal Svet Mesu dodajali kislino in kemikalije

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • srecnii 20:01 31.januar 2018.

    Še vedno bom hodil v Lidl, Hofer kot v zlat Mercator ki prodajao robo iz Romunije.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 07:06 30.januar 2018.

    no in kje je sledljivost ki jo inšpekcija izvaja,bolane živali gredo v zakol ,kriv bo pa trgovc ker ima meso zapakirano in v bistvu nobenega stika z mesom ,tudi za rok trajanja te že v klavnici nasankajo

  • Laznivi 22:41 29.januar 2018.

    Se zmeraj bo lidl in hofer najboljsa izbira, drugam sploh ne gremo in ne bomo sli. Stvar se pac zgodi. Tudi pesek in plastika v slovenskih salamah se pac zgodi.