Svet
66472 ogledov

Umrla težko poškodovana dveletna deklica

Otrok s covid-19 v bolnišnici Profimedia
Težko poškodovana hrvaška deklica stara dve leti in pol je izgubila bitko za življenje.

* - Fotografija je simbolna

Iz bolnice v Zagrebu so javnost obvestili, da je deklica zaradi hudih poškodb, ki ji jih je s pestmi povzročila mama, umrla. Mama je sicer policistom zatrjevala, da je deklica padla in poškodovala glavo.

"Z veliko žalostjo vas obveščamo, da je naša mala bolnica, kljub izjemnim naporom zdravnikov in številnim terapijam na oddelku intenzivne nege umrla," so zapisali v bolnišnici. Zdravstveno stanje se je deklici, ki je imela po vsem telesu vidne rane, še posebej hude so bile poškodbe glave, poslabšalo, zdravniki pa ji niso mogli več pomagati. Kot piše hrvaški spletni portal Index.hr so bili možgani prehudo poškodovani, da bi lahko deklici zdravniki pomagali. 

Na dan prihajajo podrobnosti

Za brutalne poškodbe dveletne hrvaške deklice je odgovorna mama, so že včeraj poročali hrvaški mediji, ki danes pišejo o podrobnostih staršev iz pekla.

Preiskovalci so ugotovili, da sta starša kazniva dejanja zanemarjanja in zlorabe otrok storila med 1. novembrom 2020 in 31. marcem letos. V teku je tudi preiskava proti Centru za socialno skrbstvo.

Slovenija Starša tragično umrlega dečka: "Kako, da naju o nesreči ni nihče obvestil še 5 ur po dogodku?"

Na dan kapljajo šokantne podrobnosti preiskave staršev iz pekla, ki sta dolgo zlorabljala in pretepala svoje štiri otroke. Dveletna deklica se je za življenje borila na Kliniki za otroške bolezni v Zagrebu.

Hrvaška policija | Avtor: Profimedia Profimedia

Nasilje nad štirimi otroki

Preiskovalci so ugotovili, da sta starša v hiši, v kateri živijo, zagrešila kazniva dejanja zanemarjanja in zlorabe nad enim fantom in tremi deklicami.

otrok bolnišnica Bori se za življenje Svet Za brutalne poškodbe dveletne deklice odgovorna mama

Kot piše hrvaški spletni portal 24 Sata sta starša hudo kršila starševsko odgovornost vzgoje otrok, jih zlorabljala in nad njimi izvajala fizično nasilje.

Novice: Dve uri pred umorom so bili na kraju policisti - Umor pri Slavonskem Brodu Slovenija Pred očmi otroka ubil partnerko, nato pa še njena starša

24 Sata še piše, da je policija ugotovila, da je mati hčerko preteklo sredo, 31. marca po glavi in celem telesu udarjala s pestmi. Udarci so bili tako siloviti, da je deklica utrpela poškodbe po vsem telesu, še posebej hude pa so bile poškodbe glave, zaradi česar je padla v komo. Njeno življenje je viselo na nitki, zdravniki zagrebške klinike za otroške bolezni pa so se bodili, da bi jo rešili, žal neuspešno. 

Med preiskavo je policija ugotovila, da sta nesrečno deklico v zadnjih petih mesecih oba starša fizično zlorabila, kar je povzročilo vidne hematome na njenem telesu. Zdravniške ugotovitve potrjujejo, da je imela deklica po prihodu v bolnišnico na telesu vidne nove poškodbe in poškodbe, ki so se zgodile že prej.

Rešilec Slovenija Tako je prišlo do napada psa, v katerem je umrla 8-letna deklica

Šele po tem, ko je primer pretepanja deklice postal javen, so zaposleni na Centru za socialno varstvo ostale otroke staršev preselili iz pekla v drugo rejniško družino. V teku je tudi preiskava proti Centru za socialno skrbstvo.

Komentarjev 19
  • ivo5 22:58 04.april 2021.

    Tudi CSD-je nujno revididirati-2x letno glede na množičnost postopkov. Prevečkrat birokrati (inje) po lastni vesti (nima familije in ne otrok_2x ločen(a)-skratka neprimeren(a). Ne vidim ''pravilnega sojenja-sodišča ,op CSD '', Problem je, da (ne želijo ali ne znajo) otrok, ki ostajajo ...prikaži več v brezizhodnem položaju. Sodniki CSD, pa brez vesti barvajo jajčka. Upam, da jim na levi strani pri srčku ,kaj tišči.

  • Kirka 19:06 04.april 2021.

    Ali ni bil pred leti pri nas enak primer? Kaj je zdaj s tisto baburo in kakšno kazen je dobila? najbrž 1 leto pogojno, čeprav bi bila v takem primeru edina primerna kazen "zob za zob".

  • Janez_53 18:19 04.april 2021.

    Te in podobne pošasti bi morale končati v najhujših mukah, brez kakršnekoli milosti!!! Zakonodajna veja oblasti bi morala kazensko zakonodajo temeljito prevetriti! Predvsem ne bi smelo biti nikakršne možnosti, da tak gnoj še kadarkoli vidi sonce!