Svet
3197 ogledov

Vremenski spektakl na morju

Vodna tromba Facebook
Zaradi spektakularnega izgleda je ta vodna tromba pritegnila izjemno pozornost.

Evropa se še naprej sooča z vročinskim valom, ki je že zahteval človeška življenja. Danes naj bi bilo nabolj vroče na Portugalskem, kjer naj bi se živo srebro zopet povzpelo na okrog 45 stopinj Celzija. V soboto so v več portugalskih mestih padli lokalni temperaturni rekordi, ne pa tudi državni s 47,3 stopinje Celzija, kolikor so jih leta 2003 namerili v vasi Amareleja na jugu države.

Vročina pesti tudi Španijo in Francijo ter Italijo, ki jo med drugim pestijo še vročinske nevihte zlasti na Siciliji in Sardiniji. Ena izmed njih je prinesla to veličastno vodno trombo, ki je zaokrožila na spletnih omrežjih.

Velika toplotna obremenitev, zlasti po nižinah Primorske in v mestnih središčih, je te dni tudi v Sloveniji in bo trajala še nekaj dni. Na Arsu so medtem izdali osveženo vremensko napoved do prihodnjega torka, 14. avgusta. Preberite jo na spodnnji povzavi.

Vročina Vreme Slovenija Osvežena napoved do prihodnjega torka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.