Svet
13947 ogledov

Spregovoril je Vladimir Putin

Vladimir Putin
1/2
EPA
Ruski predsednik Vladimir Putin je najostreje obsodil napad na Sirijo, ki ga je v izjavi označil za "dejanje agresije".

Kot so njegove besede povzeli v Kremlju, je Rusija že sklicala izredno sejo Varnostnega sveta ZN.

Kot je dejal Putin, so ZDA, Francija in Velika Britanija kot izgovor za napad uporabile domnevni kemični napad, ki da je bil le uprizorjen. Kot stalna članica je že sklicala izredno sejo VS ZN, na kateri naj bi razpravljali o "agresivnih dejanjih ZDA in njenih zaveznic".

"Dejanje agresije je bilo nad suvereno državo zagrešeno brez odobritve Varnostnega sveta ZN in ob kršenju ustanovne listine ZN ter norm in načel mednarodnega prava," je glede na izjavo Kremlja še sporočil Putin.

vladimir putin | Avtor: EPA EPA

V Moskvi dodajajo, da so zahodne sile "cinično" izvedle vojaško posredovanje nekaj ur, preden naj bi ekipa Organizacije za prepoved kemičnega orožja (OPCW) začela preiskavo domnevnega kemičnega napada na Dumo v Vzhodni Guti, ki je bil povod za napad ZDA, Francije in Velike Britanije.

Vladimir Putin Odgovor Svet Moskva: Žalitev predsednika Rusije ni sprejemljiva. Posledice bodo!

Trenutno stopnjevanje razmer v Siriji ima "uničevalen učinek na celoten sistem mednarodnih odnosov", so še dodali.

Izstrelitev tomahawka iz rušilca USS Barry vpletenih več držav Svet Rusov o akciji nismo predhodno obvestili, napadi bodo trajni

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • stane32 14:19 15.april 2018.

    Stoychi, imaš kar prav. se mi res zdijo neke vodljive putke, sploh tale Theresa, da o onem trapu, pardon Trampu sploh ne govorim. Tisti francozek ima pa tudi en mamin kompleks...

  • astibo8020 19:31 14.april 2018.

    Tisti, ki verjame v dobrohotnost NATO pakta je res kreten, gre samo za interese finančnih in vojaških lobijev zahodnih ("demo-kratičnih") držav in izkoriščanje naravnih bogastev.

  • Avatar Leon
    Leon 18:49 14.april 2018.

    NATO ...............kdo bo koga branil ?