Svet
2236 ogledov

Srbski predsednik hospitaliziran

Aleksandar Vučić podpredsednik srbske vlade EPA
Srbski predsednik hospitaliziran zaradi kardiovaskularnih težav .

Srbskega predsednika Aleksandra Vučića so v petek pozno popoldne zaradi kardiovaskularnih težav sprejeli v bolnišnici, so sporočili iz njegovega urada. Hospitalizirali so ga na vojnomedicinski akademiji v Beogradu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

dojenček porodnišnica Rodnost Svet Vučić: Srbija mora poskrbeti za rodnost, sicer bomo izginili

To je prvič, da so uradno razkrili, da ima 49-letni Vučić težave s srcem, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Njegovo stanje je dobro in stabilno, je za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnila Vučićeva tiskovna predstavnica Suzana Vasiljević. Aleksandar Vučić, Obisk na Kosovu Odzivi na izjavo Svet Vučić: "Milošević je bil veliki voditelj"

Vučić je predsednik Srbije od leta 2017, pred tem pa je bil od leta 2014 predsednik vlade. Pomembno vlogo v srbski politiki sicer igra že vse od leta 2012, ko je na volitvah zmagala njegova Srbska napredna stranka.

V skladu s srbsko ustavo bi sicer moral biti položaj predsednika države bolj ali manj protokolarne narave, a je Vučić zdaj dejansko tisti, ki drži v rokah večino niti odločanja v Srbiji. Opozicija, pa tudi različne mednarodne in lokalne nevladne organizacije, mu očitajo avtoritarno vladanje, med drugim spodkopavanje avtoritete institucij in zatiranje svobode medijev.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 12:12 16.november 2019.

    V enem od močnejših portalov v Srbiji so komentarji pod taistim naslovom vsi do zadnjega z dobrimi željami za ozdravitev , vsi do zadnjega , medtem ko so minusi pod temi željami 3x večji od plusov ! To je Srbska ...prikaži več demokracija !!! Espreso poglejte , za krepat od smeha !

  • malarin 10:37 16.november 2019.

    Pogrešam informacije iz Avstrije ( naša soseda ), naprimer; miklavževanje s parkeljni.