Svet
10272 ogledov

Starša iz pekla tako mučila svoje otroke

Zakonca Turpin Epa
Sodišče jima je izreklo dosmrtno zaporno kazen.

Kalifornijski par je obsojen, da je pretepal, z verigami privezoval in stradal svojih 13 otrok.

57-letni David Turpin in njegova 50-letna soproga Louse sta včeraj pred sodiščem priznala krivdo za mučenje svojih otrok; na ta način sta si skušala zagotoviti dogovor s tožilstvom za nižjo kazen.

Sodni proces tako proti njima ne bo stekel, ne glede na to pa sta prejela dosmrtno kazen za svoja dejanja, ki sta jih sprva zanikala.

Širše območje naselja Perris je šokirano. Starša Davida Turpina sta medtem medijem povedala, da sta njun sin in snaha globoko verna, svoje otroke sta šolala doma in od njih zahtevala, da se na pamet naučijo Sveto pismo.

Zakonca Turpin | Avtor: Epa Epa

zloraba otrok Hrvaška Svet Staršema zaradi zanemarjanja sedmih otrok grozi zapor

Otroci so na svojo nesrečno usodo uspeli opozoriti šele potem, ko je lani enemu izmed njih uspelo pobegniti zdoma. 17-letno dekle je uspelo pobegniti skozi okno, takoj je odšla na policijo.

Policisti so nato obiskali družinski dom Turpinovih, kjer so odkrili še 12 otrok omenjenega para, starih med 2 in 29 let. Nekateri med njimi so bili z verigami priklenjeni za postelje.

Takoj so jih odpeljali v bolnišnico, kjer so pri vseh odkrili hudo podhranjenost, zaradi česar njihov fizični in psihični razvoj ni bil normalen. Starša sta otrokom sicer kazala hrano, ki jima je nista dajala.

V obtožnici zoper kruta starša je med drugim zapisano še, da poleg tega, da sta stradala svoje otroke, jima nista omogočila niti ustreznih higienskih pogojev in zdravstvene oskrbe, po drugi strani pa sta jih strogo kaznovala zaradi "prekrškov" kot je večja poraba vode pri umivanju rok.

Zakonca Turpin | Avtor: Epa Epa

otrok zloraba deklica Osnovna šola Svet Pretepala jih je, zmerjala, ni jih pustila na WC, podelali so se v hlače

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • sam50 15:40 23.februar 2019.

    Zakaj pa sedaj pacienta dosmrtno vzdrževati in hraniti- v verige,zraven pa vsakemu svoje sveto pismo in dokler gre gre....