Svet
12 ogledov

Strauss-Kahn vseeno v igro za predsednika?

Strauss-Kahn je plačal milijon dolarjev varščine. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Dominique Strauss-Kahn bi se moral vrniti v bitko za predsedniške volitve. Tako meni bivši vodja francoskih socialistov, ki je prepričan, da kljub aferi za Strauss-Kahna ni še nič izgubljeno.

Nekdanji vodja francoskih socialistov Francois Hollande meni, da bi se moral Dominique Strauss-Kahn potegovati za strankarsko nominacijo za kandidaturo na predsedniških volitvah prihodnje leto.

Kmalu morda celo konec kazenskega pregona

Nekdanjega vodjo Mednarodnega denarnega sklada so sredi maja v New Yorku aretirali zaradi suma spolnega napada na sobarico v hotelu Sofitel. Strauss-Kahnu so včeraj odpravili hišni pripor in vrnili vplačano varščino. Zadnje ugotovitve preiskovalcev namreč kažejo, da ima sobarica, ki ga je obtožila spolnega napada, resne težave s kredibilnostjo. O tem, da sta imela spolne odnose, sicer ni dvoma, je pa ženska preiskovalcem večkrat lagala. Po mnenju nekaterih pravnih strokovnjakov naj bi tožilstvo kmalu celo odstopilo od kazenskega pregona.

Strauss-Kahn je pred aretacijo veljal za resnega kandidata socialistov na predsedniških volitvah prihodnje leto in Hollande je danes izrazil prepričanje, da mu "nič ne bi smelo preprečiti" tega, da se poteguje za nominacijo stranke za kandidaturo. Hollande se sicer tudi sam poteguje za nominacijo.

Hollande je pripravljen celo podpreti podaljšanje roka za prijavo na strankarske volitve. Trenutno imajo namreč morebitni kandidati čas le do 13. julija, kar je pred naslednjo obravnavo v postopku proti Strauss-Kahnu na sodišču v New Yorku.

Komentarjev 1
  • 1111 14:08 02.julij 2011.

    Kahn je važen...ste pa res dobri...slovenija jebse...bravo žurnal!