Svet
14 ogledov

Strauss-Kahnu bodo stregli le še stevardi

Strauss-Kahn tozba Reuters
Po številnih obtožbah, da je nekdanji prvi mož Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn nadlegoval stevardese Air Francea, so se v letalski družbi odločili, da mu odslej na letalu lahko strežejo le še moški.

Odločitev, da so v letalski družbi Air France sprejeli direktivo, po kateri lahko nekdanjemu šefu Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiqueu Strauss-Kahnu odslej v prvem razredu strežejo le še stevardi, naj bi bila zapisana v anonimnem pismu, ki naj bi ga prejela Nafissatou Diallo, sobarica, ki je Strauss-Kahna obtožila spolnega napada in poskusa posilstva v hotelu Sofitel v New Yorku.

Odvetniki Diallove so takoj stopili v stik z osebjem letalske družbe, v preiskavo pa vključili tudi zasebne detektive, z nalogo, naj najdejo čim več ljudi, ki trdijo, da jih je Strauss-Kahn zlorabljal oziroma se do njih vedel neprimerno. "Če stevardese menijo, da so bile žrtev neprimernega vedenja, naj se nam javijo," je dejal odvetnik Diallove Kenneth Thompson.

Diallova naj bi imela v rokah najmanj dve izjavi delavcev Air Franca, ki trdita, da se je Strauss-Kahn na letalu obnašal neprimerno in dajal nespodobne ponudbe, poroča Le Parisien.

V pismu, do katerega se je dokopal časopis, še navajajo, da je "Air France prejel na stotine pritožb svojih potnikov, delavcev in članov posadke zaradi človeka, ki je osumljen zlorabe Diallove."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.