Svet
4 ogledov

Strauss-Kahnu grozi 15 let ječe

Strauss-Kahn je osumljen spolnega napada na sobarico v enem izmed newyorških hot Žurnal24 main
Zaslišana mati Tristane Banon v okviru preliminarne preiskave zoper Strauss-Kahna zaradi poskusa posilstva. Obsodba ga lahko postavi na hladno tudi za 15 let.

Francoska policija je v sklopu preliminarne preiskave zaslišala Anne Mansouret, mater novinarke Tristane Banon, ki nekdanjega vodjo Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiqua Strauss-Kahna obtožuje poskusa posilstva. Mansouretova je Strauss-Kahnova strankarska kolegica, zaslišali pa so tudi njegovo nekdanjo soprogo Brigitte Guillemette, sicer botro Banonove.

Mansouretova je preiskovalcem potrdila svojo afero s Strauss-Kahnom, njuno razmerje naj bi bilo "sporazumno, a zelo brutalno", potem ko sta se spoznala v neki pisarni Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Povedala naj bi tudi, da je 32-letni hčerki leta 2003 odsvetovala vložitev ovadbe zaradi poskusa posilstva zaradi malo možnosti za uspeh. Takratni prvi mož francoskih socialistov Francois Hollande naj bi bil seznanjen z domnevnim incidentom in bo zaslišan septembra, poročajo francoski mediji.

Po zaključku preliminarne preiskave se bo državno tožilstvo odločilo, ali bo sprožilo uradno preiskavo proti nekdanjemu prvemu možu IMF. V primeru spolnega nadlegovanja je primer že zastaral, v primeru uradne preiskave zaradi poskusa posilstva pa mu grozi 15-letna zaporna kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.