Svet
22807 ogledov

Strogi ukrepi pri sosedih: Iz stanovanja le za nujne opravke!

Trst Profimedia
V Lombardiji zaostrujejo protikoronske ukrepe, o tem razmišljajo tudi v Trstu.

Zaradi strahu pred širjenjem bolj nalezljivih različic novega koronavirusa so se oblasti v Lombardiji danes odločile, da bodo v nekaterih provincah zaostrile ukrepe za zajezitev pandemije. Zaradi poslabšanja epidemiološke slike o podobnih ukrepih razmišljajo tudi v Furlaniji-Julijski krajini.

Deželna vlada v Lombardiji je za provinco Como ter več občin v provincah Mantova, Cremona, Pavia ter v bližini Milana uvedla strožje ukrepe za zajezitev novega koronavirusa, ki bodo začeli veljati v sredo.

Ljubljana Covid-19 Slovenija Janša zaradi novih sevov napovedal možnost popolnega zaprtja celotne države

V okviru zaostritve bodo omejili javno življenje, kar pomeni zaprtje barov, restavracij in večine trgovin. Prebivalci na javnih prostorih ne bodo smeli več uživati hrane in pijače, domove pa bodo lahko zapustili le za nujne opravke. Tudi šolanje se bo spet preselilo na splet. Celotna Lombardija je sicer trenutno v oranžnem območju, opisani ukrepi pa običajno veljajo za rdeča območja.

Razmere so zaskrbljujoče tudi na območju Furlanije-Julijske krajine. Število okužb se je v zadnjem tednu povečalo za skoraj 60 odstotkov, predvsem zaradi angleške različice, je v ponedeljek sporočil predsednik FJK Massimiliano Fedriga.

Covid in lokal Ukrepi Slovenija To je glede odpiranja lokalov in teras povedal Janez Janša

V FJK bodo predvidoma danes odločali o morebitni zaostritvi ukrepov. Fedriga je ocenil, da je bolje takoj zaostriti ukrepe za obdobje dveh ali treh tednov ob pričakovanju, da se stanje izboljša v aprilu, kot da bi se poslabšanje epidemiološkega stanja zavleklo več tednov ali mesecev, poroča časnik Primorski dnevnik.

Italija koronavirus Vo izolacija policija Za Slovence Popotnik Končno dobra novica: spremenjen režim na meji z Italijo
 
Komentarjev 10
  • desyncx 00:05 03.marec 2021.

    Nujni opravki - delo v industriji.... Res gre vse lepo po načrtu.

  • hudini 15:47 02.marec 2021.

    Evropo vodi JJ

  • pravičnik77 13:34 02.marec 2021.

    ti ti ti, nedemokratična, tiranska, fasistična, diktatorska.... Italija... pa ja ne po poti Slovenije, Poljske, Madžarske, Češke...?

Sorodne novice