Svet
25 ogledov

Svetovni mediji pograbili novico o predlogu sestanku Putina in Trumpa v Sloveniji

Borut Pahor, Vladimir Putin EPA
Novica o tem, da je slovenski predsednik Borut Pahor med obiskom v Moskvi ruskega kolega Vladimirja Putina povabil, da se v Sloveniji sreča z novim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom odmeva v svetovnih medijih.

Najprej so se na novico od tujih medijev odzvali pri Associated Press, kjer navajajo, da je Slovenija med Pahorjevim obiskom Putinu ponudila, da se slednji v Ljubljani sestane z novoizvoljenim ameriškim predsednikom Trumpom.

Putin se je za ponujeno zahvalil in povedal, da je odločitev odvisna od Washingtona. Dodal je, da pozdravlja Trumpove izjave o nameri obnove ameriško-ruskih odnosov in da Moskva čaka, da se Trumpova administracija pripravi na dialog.

Ruski RT.com piše, da je Putin privolil v srečanje s Trumpom v slovenski prestolnici. Rusi pišejo, ob tem pa navajajo tiskovnega predstavnika Kremlja, Dmitrija Peskova, ki je za BBC dejal, da obstaja verjetnost, da se bosta predsednika obeh velesil srečala v naslednjih mesecih.

Britanci omenjajo Melanijo in srečanje Putin-Bush

Britanski Daily Mail je v naslovu članka zapisal: Trump se utegne s Putinom srečati v domovini Melanie Trump, pri tem pa navajajo besede Putina, da bi bila Slovenija odličen kraj za srečanje z ameriškim predsednikom. Niso pozabili omeniti niti povezave med ženo Donalda Trumpa, Melanio in Slovenijo, ki je njen prvi dom, slovenščina pa njen prvi jezik. Niso pozabili niti to, da je Slovenija že gostila srečanje ruskega in ameriškega predsednika, ko sta se leta 2001 srečala Putin in George W. Bush.

Hrvati zavistni

Kar nekoliko z zavistjo pa so obisk Pahorja in slovenske gospodarske delegacije v Berlinu, Moskvi in Kijevu, kjer se mudijo danes, pospremili hrvaški mediji. V Večernjem listu so zapisali, zakaj Slovenija lahko, Hrvaška pa ne - sodeluje z Rusijo, Evropa pa to mirno gleda. Avtorica članka je potezo slovenske strani označila celo za hinavsko, češ, da se slovenski in ruski gospodarstveniki sestajajo kljub veljavnim sankcijam Evropske unije in ZDA proti Moskvi.

"Slovenija je na obisku pri Putinu in želi biti most med Vzhodom in Zahodom. Hinavsko? Pa še kako," je zapisala novinarka in izpostavila, da očitno interesi prevladajo nad vsem.

Komentarjev 20
  • Zmago 07:47 12.februar 2017.

    http://tapnewswire.com/2015/10/six-jewish-companies-control-96-of-the-worlds-media/

  • Zmago 07:45 12.februar 2017.

    Vlade pa so pod ...... KONTROLO!https://europeanmediacentre.wordpress.com/2013/09/02/list-of-banks-owned-by-the-jewish-rothschild-family/Vse v stilu: Deli in vladaj (vprašaj youtube po "David Duke Divide and Conquer" )

  • abyx 03:59 12.februar 2017.

    Yay, Trumputin nas bo rešil vsega hudega :D