Svet
13932 ogledov

Sveži podatki okužb na Hrvaškem. Najhujši dan od začetka pandemije.

Covid-19 Profimedia
V Zagrebu je še dodatnih 18 primerov okužb z novim koronavirusom.

Vest je za portal Index.hr potrdil Zvonimir Šostar, vodja Nacionalnega zavoda za javno zdravje Dr. Andrija Štampar. 

"Imamo tri skupine uvoza virusa. Dva sta prišla iz Bosne in Hercegovine, dva iz Srbije, dva primera sta povezana z Đakovim. Naši epidemiologi so v pogovorih z njimi odkrili, da so bili v glasbenih klubih, kjer se v gneči niti ne more vedeti, od kje je okužba prišla," je povedal Šostar. 

Na Hrvaškem torej danes beležijo, dodaja omenjeni portal, najhujši dan od začetka pandemije. Omenjenih 18 primerov so sicer odkrili danes, prišteli jih bodo primerom, ki jih bodo sešteli in za javnost objavili jutri, tako da uradno ostaja 25. junij zabeležen kot drugi najhujši dan. 

Omenjeni strokovnjak Šostar je za Index.hr dodal, da so nove številke vendarle presenetile. "Gre za številko, ki smo je bili vajeni sredi epidemije, kar dokazuje le eno stvar, in sicer kako hitro smo pozabili, da je epidemija še vedno med nami." 

Na vprašanje, ali bo mesto Zagreb sprejelo morebitne nove ukrepe, Šostar odgovarja, da so za zdaj maske obvezne le za javni prevoz in za turistične objekte. "Kar se tiče mask v trgovinah, je to eden od predlogov, za zdaj ne morem še ničesar potrditi, z epidemiologi še tečejo posvetovanja." 

Koronavirus maska Osveženo Svet Izredno črne napovedi strokovnjakov za Hrvaško Hrvaška, Covid-19, turizem, Reka Poziv Svet V Bosni in Hercegovini zaradi covida-19 in ukrepov jezni na Hrvate

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.