Svet
1048 ogledov

Tako močan je še vedno Trump

Donald Trump Epa
Uveljavljenega politika je glasovanje proti Trumpu drago stalo.

Izidi torkovega svežnja strankarskih volitev po različnih zveznih državah ZDA so pokazali, da bivši predsednik Donald Trump ohranja nadzor nad republikansko stranko. Zmage so njegovi kandidati zabeležili v Južni Karolini in Nevadi.

ZDA imajo novembra kongresne in druge volitve sredi predsedniškega mandata, trenutno pa potekajo strankarske volitve za izbiro kandidatov republikancev ter demokratov, ki se bodo novembra pomerili drug proti drugemu.

Trump je dosegel pomembno zmago v Južni Karolini, kjer je njegov kandidat za zvezni kongres Russell Fry premagal zveznega kongresnika s petimi mandati Toma Rica. Ta je glasoval za ustavno obtožbo Trumpa po napadu njegovih privržencev na zvezni kongres 6. januarja lani.

Rice je še v ponedeljek ponovil, da je Trump povzročil napad na kongres in ustavo. V podeželskem okrožju Južne Karoline je potem gladko izgubil proti Fryju, ki ponavlja Trumpove trditve o ukradenih volitvah leta 2020.

aretacija zda patriotska fronta Slovenija Na šesto obletnico napada aretirali 31 skrajnežev

Trumpov uspeh v Južni Karolini je bil le polovičen, saj je izgubil dvoboj podpor z nekdanjo guvernerko Nikki Haley. Ta je na volitvah za zvezni kongres v urbanem okrožju, ki zajema mesto Charleston, podprla kongresnico Nancy Mace. Ta sicer ni glasovala za ustavno obtožbo, je pa po napadu izjavila, da je to povsem uničilo vso pozitivno Trumpovo dediščino.

Trumpa je s tem razjezila in podprl je državno kongresnico Katie Arrington, ki glede volitev 2020 verjame Trumpu. Zmaga Nancy Mace pomeni, da Trumpov vpliv v urbanih okoljih ni tako močan kot na podeželju.

Volitve ZDA Svet Zaradi Trumpa se te stvari dogajajo prvič

V Nevadi sta republikansko kandidaturo za dva pomembna položaja osvojila podpornika Trumpa. Adam Laxalt se bo z demokratsko senatorko Catherine Cortez Masto potegoval za sedež v zveznem senatu. Nekdanji državni kongresnik Jim Marchant pa bo kandidiral za državnega sekretarja, kar je ključen položaj, saj državni sekretarji nadzirajo volilne postopke in potrjujejo izide.

Komentarjev 1
  • Tara_Farrell 16:43 16.junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦