Svet
32992 ogledov

Takšne so trenutno razmere na Hrvaškem

Hrvaška obala
Na Hrvaškem so nekatere regije po kriterijih ECDC že blizu rdeče barve, najslabše so razmere na obali, a so boljše kot na slovenski obali.

Najvišjo 14-dnevno pojavnost na sto tisoč prebivalcev ima splitsko-dalmatinska županija (137), več kot sto je pojavnost še v ličko-senjski in šibeniško-kninski županiji. Istra in primorsko-goranska županija imata še vedno izjemno nizko pojavnost okužb (18 oziroma 33). Poleg obale je okužb več še v Zagrebu in v zagrebški županiji.

A razmere na Hrvaškem so trenutno približno za tretjino boljše kot pri nas.

Takšen bi bil trenutni zemljevid Slovenije na enaki barvni skali.

Kot lahko vidite, pri nas ni praktično ni več zelenih regij, najmanj okužb imata koroška in pomurska regija, ki edini še nista oranžni. Obalno-kraška regija je po kriterijih ECDC le še malo oddaljena od rdeče barve, saj ima 14-dnevno pojavnost na sto tisoč prebivalcev kar 193.

Po kriterijih ECDC so rdeče regije, kjer je pojavnost več kot 200 in oranžne tiste, kjer je več kot 75. Hkrati mora biti pozitivnih manj kot odstotek testov, a se štejejo tudi hitri testi, zato doslej ta kriterij ni bil težava.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • radovednica 18:22 18.avgust 2021.

    Pa kaj nas briga ta Hrvaška. Kdor je nor gre tja, pa naj nosi še posledice. Vsem, ki od tam pridejo z dopusta in se ugotovi, da so okuženi, jih izolirat in naj plačajo vse zdravljenje, itd. na svoje stroške. ...prikaži več A zaradi te bagre bomo morali vsi biti spet zaroletani doma? Eni smo in bomo pač zdravi ostali, brez te trapaste Hrvaške in cepljenja z raznimi gnoji: Zeneca, Johnson, Pfizer, Moderna itd. Sputnik Life, to je prava stvar. Kdo jo pozna v stroki? Nihče.

  • Ender3 13:35 18.avgust 2021.

    Lažiran prispevek! Stanje na Hrvaškem je hujše, kot se poroča. Podatke prirejajo, ker namerno ščitijo, podaljšujejo turistično sezono. Kot primer, Srbija ima že nekaj dni incidenco več kot 1000 okuženih dnevno, brez večjega upliva na hospitalizacije. Na neodvisni hrvaški N1 ...prikaži več podatkov ne omenjajo, za razliko od N1 Srbije.

  • Avatar drecos
    drecos 08:47 18.avgust 2021.

    boli me k. za ta drek