Svet
15 ogledov

Tarča je bilo berlinsko letališče

Berlinsko letališče Profimedias
Sirski begunec, ki so ga v ponedeljek aretirali v Nemčiji, je prvenstveno nameraval napasti vlake v Nemčiji, nato pa naj bi se usmeril na enega od berlinskih letališč.

Sirski begunec, ki so ga v ponedeljek aretirali v Nemčiji, naj bi vendarle načrtoval napad na berlinsko letališče v imenu skrajne skupine Islamska država, je za nemško televizijo ARD potrdil direktor nemške obveščevalne službe Hans-Georg Maassen

PREBERITE ŠE: 

Dodal je, da so v začetku septembra dobili namig, da naj bi IS v Nemčiji načrtovala teroristični napad.

Prvi cilj vlaki, nato letališče

"Vse do minulega četrtka smo potrebovali, da smo ugotovili, kdo naj bi bil v Nemčiji za to odgovoren. Nato je bila obveščevalna služba sposobna, da je identificirala to osebo," je v ponedeljek zvečer dejal Maassen. Kot je še povedal, so pred tem dobili informacije od tajnih služb, da je prvenstveno nameraval napasti vlake v Nemčiji, nato pa naj bi se osredinil na enega od berlinskih letališč.

Zadnji namig: lepilo za vroče lepljenje

"Takoj smo začeli z neprekinjenim opazovanjem. Ugotovili smo, da je naslednji dan v trgovini za en evro kupil izdelke za vroče lepljenje. Nemudoma smo sprožili vse ukrepe za prijetje, saj smo domnevali, da bi to lahko bila zadnja kemikalija, ki jo potrebuje za izdelavo bombe," je še dejal direktor nemške obveščevalne službe.

Berlinsko letališče | Avtor: Profimedias Profimedias

Po spodletelem policijskem posredovanju v soboto v Chemnitzu je nemška policija 22-letnega Džaberja Albakra prijela v ponedeljek v Leipzigu. V stanovanju v Chemnitzu, kjer je prebival sirski begunec, so preiskovalci našli 15 kilogramov razstreliva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • valerijakregar 10:16 11.oktober 2016.

    v današnjem ""delu" v zvezi s črnomeljskim nastanitvenim centrom piše, da vse ilegalne prestopnike meje, ki jih v 72 urah ne uspejo vrniti hrvatom , odpeljejo v postojnski namestitveni center.torej med vrsticami lahko preberemo, da vseh hrvatje ne vzamejo ...prikaži več nazaj (saj niso nori !!!!), eu smo dali zavezo, da sprejmemo pri njih zavrnjene ("cvetke" !!!), vsak dan jih nekaj 10 uspe ilegalno priti k nam...........ergo : POSTAJAMO MIGRANTSKI ŽEP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!P.S.:šefic pa s svojim neprepričljivim blebetanjem in spuščanjem megle postaja še večji bedak, kot je v resnici videti !žal.PRODANI SMO.

  • leonardo 09:34 11.oktober 2016.

    In ves gnev ljudi ne pomaga, da ne bi naši vrli politiki kar naprej razmišljali o migrantskih centrih. Naj si vsak politik domov na dvorišče pripelje vsaj dva mladca iz kriznih držav, pa da vidimo koliko časa bodo še odpirali ...prikaži veči meje za takšne ljudi. Merklova gospa pa naj pošlje avione in jih pripelje k sebi, da bodo policaji imeli še več dela, narod pa strahu kaj se bo zgodilo v naslednjih dneh.

  • kapibara 09:24 11.oktober 2016.

    Zato pa si želi Peterle ostati tam gori..