Svet
30234 ogledov

To informacijo so staršem več dni prikrivali

Tajska reševanje dečkov iz jame Epa
Včeraj so iz podzemne jame rešili vse zajete tajske dečke. Njihovi starši več dni niso vedeli vseh informacij.

Pristojne oblasti na Tajskem več dni staršem ujetih dečkov niso razkrile, katere otroke so rešili, poroča CNN.

Kot je znano, po devetih dneh mučne iskalne akcije, so reševalci odkrili lokacijo pogrešanih dečkov, po treh zahtevnih reševalnih operacijah so vsi otroci in trener na varnem.

Namesto snidenja s svojimi otroki, so morale njihove družine do konca čakati na to, da jih vidijo. Šele ko so iz jame rešili vse otroke, so staršem povedali, koga so rešili najprej in kdo je iz jame prišel v zadnji skupini, vse družine so na informacijo, ali je njihov otrok rešen, morale čakati do zadnjega.

Že prejšnji teden, pre začetkom akcije reševanja, je tajski zdravstveni minister Jessada Chokedamrongsook opozoril, da bodo morali biti dečki po rešitvi nekaj časa v karanteni in da ne bodo takoj videli svojih družin. Vsi so bili že zdravstveno pregledani.

tajska reševanje dečkov Svet Tako so se veselili, ko je bilo konec

Stanje otrok in trenerja dobro

Vsi tajski dečki in njihov trener so zelo dobrega duševnega zdravja, so medtem danes sporočili tajski zdravniki, poroča STA.

Kot je za medije pojasnil predstavnik bolnišnice Chiangrai Prachanukroh, Thongchai Lervilairattanapong, je to najverjetneje posledica tega, da so bili v jami ves čas skupaj in so si kot moštvo medsebojno pomagali. "Vsi so zelo dobrega duševnega zdravja, brez vročine in resnih okužb. Samo trije od njih imajo blago obliko pljučnice," je še dejal.

Napovedal je tudi, da bodo skupina tajskih dečkov, starih od 11 do 16 let, in njihov 25 letni trener v bolnišnici preventivno ostali teden dni, še poroča STA.

Reševalec Ivan Karadzic Bali so se panike Svet Dečki prisiljeni v nekaj, česar pred njimi ni storil še noben otrok Reševanje tajskih dečkov Vsi rešeni Svet "Ne vemo, ali je čudež, znanost ali kaj drugega"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.