Svet
5740 ogledov

Tako so se veselili, ko je bilo konec

tajska reševanje dečkov Epa
Operacija končana. Veselje po uspešno opravljeni akciji je bilo nepopisno.

"Hooyah," je odmevalo po zadnji tiskovni konferenci, ki jo je imel vodja reševalne akcije na Tajskem. Veselje ob novici, da so iz jame srečno prispeli tudi zadnji štirje potapljači, je bilo veliko. 

Na Facebook strani tajskih potapljačev so objavili fotografijo četverice, ki je v jami ostala do zadnjega. Kakšno je njihovo zdravstveno stanje, ni znano. 

Reševanje tajskih dečkov Vsi rešeni Svet "Ne vemo, ali je čudež, znanost ali kaj drugega"

Novico o uspešno zaključeni reševalni akciji so pozdravili po vsem svetu. Oglasili so se vodilni pri nogometni organizaciji FIFA, ki so dečkom ponudili ogled finala svetovnega prvenstva v Moskvi. Finala si ne bodo mogli ogledati v živo, saj jim zdravniki tega ne dovolijo, zato so pri FIFA napovedali, da bodo poskrbeli, da si bodo dečki ogledali kakšno drugo tekmo. 

Angleški klub Manchester United je napovedal, da bo ekipo pripeljal v Veliko Britanijo. Dečki naj bi namreč bili goreči navijači angleškega kluba. "Počaščeni bi bili, če bi ekipa in njihovi rešitelji v prihajajoči sezoni obiskali Old Trafford," so zapisali.

Angleški reprezentant Kyle Walker je obljubil, da bo dečkom poslal drese angleške reprezentance. 

Reševalna akcija se je začela v nedeljo, ko so rešili štiri dečke, stare od 14 do 16 let, v ponedeljkovi akciji pa so rešili še štiri dečke, stare od 12 do 14 let. Danes so nato v zadnji, tretji akciji rešili še štiri člane nogometne ekipe in njihovega trenerja. Skupina dečkov, starih od 11 do 16 let, ter njihov 25-letni trener je odšla v jamo 23. junija. Močan dež je nato poplavil jamo in jim onemogočil prost izstop iz nje.

Njihovo izginotje je sprožilo ogromno iskalno operacijo, v katero je bilo vključenih več kot 1000 oseb, med njimi številni strokovnjaki iz tujine. Britanski potapljači so nato 2. julija odkrili sestradano nogometno ekipo na suhem v eni od dvoran.

Reševalec Ivan Karadzic Bali so se panike Svet Dečki prisiljeni v nekaj, česar pred njimi ni storil še noben otrok

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.