Svet
52876 ogledov

To je zadnje sporočilo, ki ga je poslal 10-letni deček

Žrtvi - Zg Facebook
Žrtev rotila storilca: "Na pomoč, prosim, ne. Na pomoč!"

V četrtek zvečer sta bila Maja in njen 10-letni sin pred domačo hišo. Deček je prijatelju poslal sporočilo: "Kdaj se vračaš z morja, dolgčas mi je" in nadaljeval z brcanjem žoge. Petnajst minut kasneje se je zgodila tragedija. 

Pred hišo je prišel Igor Nađ, mamin partner, in ju hladnokrvno ustrelil. Sosedje pred prvimi streli niso slišali nobenih klicev na pomoč, zato domnevajo, da je takoj po prihodu začel streljati. 

Po prvih dveh ali treh strelih pa so se zaslišali ženski kriki in prošnje. "Na pomoč. Prosim, ne. Na pomoč," so bile besede, ki jih je izustila ena od žrtev. Sledili so novi streli. 

Storilec je po tem, ko je ustrelil šest ljudi, odkorakal s kraja zločina in se odpeljal neznano kam. Šest ur kasneje so ga policisti našli na področju Brezovice. Do njega so jih pripeljali podatki o mobilni lokaciji. Po tem, ko je bil pozvan, naj se preda, si je okoli 3.30 sodil sam. 

Pokol v Zagrebu, policija Zločin v Zagrebu Svet To je morilec šestih ljudi, znano tudi kdo so žrtve

Ni bila ljubezen na prvi pogled

Maja je delala kot maserka. V službi je spoznala Igorja in kot je za Večernji list povedala njena znanka "to ni bila ljubezen na prvi pogled". "A on je vztrajno hodil na masaže, dokler ni 'popustila," je za Večernji list povedala Majina znanka. Igor naj bi imel na istem naslovu, kot je bivala Maja z družino, prijavljeno svojo dejavnost. Sprva so ga sosedje veliko videvali, ko pa je Maja zanosila, je prihajal čedalje redkeje. 

Eden od sosedov je dejal, da Nađa nihče v soseski ni preveč maral. Govorilo se je, da je imel opravka s prepovedanimi drogami. "Vem samo, da mi je bil od nekdaj sumljiv," je dejal sosed družine. 

Pokol v Zagrebu, policija | Avtor: Pixell Pixell

Na prizorišče tragedije, ki se je zgodila v četrtek zvečer v Zagrebu, je prvi prišel sosed pokojne družine Stjepan Grubina. Slišal je strele in odšel iz stanovanja. "Videl sem mamo in otroka pred hišo v mlaki krvi," prizor, na katerega je naletel, opiše sosed. Storilca ni bilo več na kraju zločina. 

Spregovorila storilčeva mati

Oglasila se je tudi mati storilca. "Ne vem, kaj naj rečem. Preveč žalostno je vse to. Bolečina je velika. Napišite, kar želite," je v solzah dejala novinarjem 24sata.hr. Storilčeva mati živi s sinom iz drugega razmerja v bližini kraja, kjer si je storilec sodil sam.  

Nađ naj bi mamo v zadnjem času pogosteje obiskal. Starejši brat naj bi živel v Vukovarju, z očetom pa ni imel stikov. Njun odnos se je skrhal, ko sta se starša ločila in je oče z drugo ženo odšel živet v tujino. 

Pokol v Zagrebu, policija Umoril šest ljudi Svet Morilec prijatelju rekel: "Tokrat me vidiš zadnjič"

36-letni Igor Nađ je ubil nekdanjo partnerico Majo, njenega 10-letnega sina, njeno sestro, sestrinega fanta ter Majina starša. Edini, ki je preživel, je nekajmesečni sin, ki ga je Nađ imel z nekdanjo partnerico. Medtem ko nekateri domnevajo, da je deček preživel, ker je njegov sin, so drugi prepričani, da je pozabil, da je deček v hiši. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Ivo 17:30 03.avgust 2019.

    Zapisali ste: "Starejši brat naj bi živel v Vukovarju, od koder je družina prišla na Hrvaško"! Vukovar je očitno srpski po vaše, ker se iz njega pride na Hrvaško ;)

  • marsal 11:53 03.avgust 2019.

    naselje Kajzerica ni videti ravno ugledno naselje ! Prej za podn rajo !