Svet
762 ogledov

To novost testira Facebook

facebook EPA
Novost testirajo v šestih državah, med drugim tudi v Srbiji in na Slovaškem.

Podjetje Facebook se je odločilo za novo spremembo, ki bo vplivala na uporabnike njihovega družbenega omrežja. Potrdili so namreč, da preizkušajo drugačno ureditev prikazovanja novica na zidu uporabnikov. Časovnico bodo razdelili tako, da bodo ločili novice po viru. En del bodo predstavljale objave prijateljev, medtem ko bodo objave medijev in drugih strani v posebnem razdelku. Do objav strani, ki so jih uporabniki všečkali, bodo tako lahko dostopali le, če se bodo do tja priklikali.

Za takšno odločitev naj bi se skrivala dva razloga. S tem ko bi ljudje brali več objav o zasebnem življenju posameznikov, bi oglaševalci dobili več informacij o tem, kaj jih zanima. Facebook upa, da bodo zaradi spremembe ljudje začeli več objavljati o sebi.

razno 28.08.13. druzabna omrezja, internet, facebook, foto: shutterstock Tako bo izgledalo Svet Komentiranje na Facebooku po novem

Še več pa si Facebook obeta od medijskih družb in drugih, saj jih bodo tako prisilili v kupovanje oglasov. Promovirane vsebine se bodo namreč še naprej pojavljale na časovnici kot doslej.

Države, v katerih testirajo novosti, so Bolivija, Kambodža, Gvatemala, Srbija, Slovaška in Šrilanka. Adam Mosseri, ki je pri Facebooku odgovoren za razvoj časovnice, je v objavi na blogu napovedal, da bo testiranje trajalo več mesecev. Testiranja pri vseh uporabnikih še ne načrtujejo.

Posledice bodo najbolj občutili mediji. Slovaški novinar Filip Struhárik je dejal, da so njihovi manjši mediji zabeležili občuten padec obiska.

Facebook Svet Klofuta in denarna kazen Facebooku

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.