Svet
841 ogledov

Zaradi njih je Hrvaška v plamenih

Požar na Hrvaškem 24sata
Piromanstvo, nezadovoljstvo v medsoseskih odnosih, kurjenje stare obleke na njivi, igra mladoletnikov in neznani vzroki.

Tekom tedna tedna smo pisali, da je policija v Kninu prijela peterico mladoletnih oseb in enega 18-letnika, zaradi suma, da so povzročili požar pri kraju Kistanje. Izkazalo se je, da je eden na prigovarjanje drugega prižgal suho travo ob železniški progi in tako zanetil požar

Požar pri kraju Kisanje Podrobnosti po zaslišanju Svet Mulci povedali, zakaj so zanetili požar

Hrvaški mediji zdaj poročajo, da je policija prijela še enega moškega, ki naj bi s cigareto prižigal suho travo z namenom, da povzroči požar. Odgovoren naj bi bil za nastanek več požarov v okolici Knina.

Šibeniška policija je za Šibenik In povedala, da so zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnost za življenje ljudi ali za premoženje na kninski policijski postaji zaslišali mladega moškega. 

Za razliko od preostalih, ki so jih prijeli zaradi suma, da so povzročili požar, policija tega moškega sumi, da je povzročil serijo požarov. Domnevno gre za osebo s psihično motnjo, piromana, podtaknil pa naj bi kar deset požarov. 

Enega izpustili, 22-letnika ovadili

Spletni portal še piše, da so eno osebo, ki so jo prijeli zaradi suma, da je povzročila požar, izpustili, proti 22-letniku pa so podali ovadbo, a je bil izpuščen na prostost in se bo branil s svobode. 

Požar pri kraju Kisanje | Avtor: Pixell Pixell

V torek okoli ene ure ponoči ga je prijela šibeniška policija, ki je patruljirala pri mestu Podumci ter opazila moškega, kako je s cigareto namerno prižigal travo. 

Prišli so do njega in začeli gasiti požar, 22-letnik pa je izkoristil priložnost in začel bežati z osebnim avtomobilom znamke Opel Astra, šibeniških registrskih tablic. Nato je ustavil in se skril ob cesti, kjer ga je policija našla in prijela. 

Za 17-letnika enomesečni pripor

Proti dvojici 17-letnikov, ki sta zanetila požar v bližini Nacionalnega parka Krk je policija uvedla enomesečni pripor. 

Med zadnjimi aretacijami zaradi požarov je tudi 28-letnik, za katerega se je izkazalo, da je zaradi bolezni le deloma sposoben za samostojno življenje, zato so se je v njegovo obravnavo vključil center za socialno delo, ter 51-letnica, ki je osumljena, da je namerno zanetila sedem požarov na območju Dubrave pri Šibeniku. 

Požari na Hrvaškem Kaos zaradi požara Svet Vozniki na avtocesti pred ognjem bežali v nasprotno smer

Čeprav se je v medijih najprej pisalo, da gre za piromanstvo, ki je pri ženskah redkejša kot pri moških, se je izkazalo, da je dejanja povzročila zaradi nezadovoljivih medsoseskih odnosov. 

75-letnica požigala stara oblačila

S preverjanjem nadzornih kamer je policija ugotovila vzrok požara, ki je v soboto izbruhnil v ladjedelnici Šibenik, ker je eden od delavcev odvrgel cigaretni ogorek. 

Kriminalistično preiskavo so opravili tudi pri 75-letnici, ki je na svoji njivi požigal stara oblačila. Čeprav so okoli nje divjali požari, je ženska odšla na njivo, prižgala ogenj in zanetila požar.  

Policija za večino požarov sicer ne ve, kako so se zanetili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.