Svet
38337 ogledov

Mulci povedali, zakaj so zanetili požar

Požar pri kraju Kisanje Pixell
Kaj je hrvaška policija ugotovila po zaslišanju skupine mladeničev, ki so povzročili požar?

Včeraj smo poročali, da je policija v Kninu v ponedeljek popoldan zaradi požara pri kraju Kistanje prijela pet mladoletnih oseb in enega 18-letnika. 

Po zaslišanju je ugotovila, da je en mladoletnik na prigovarjanje drugega prižgal suho travo ob železniški progi in tako zanetil požar. 

Ko so mladeniči ugotovili, kaj se je zgodilo, so poskušali ogenj pogasiti, a bilo je prepozno, ogenj se je nenadzorovano širil. 

"Nista bila problematična"

Za enega od prijetih mladoletnikov so krajani za 24sata povedali, da ni bil videti problematičen. "Živi z mamo in starejšim bratom, oče mu je umrl," so dejali za hrvaški portall. "Končal je osmi razred osnovne šole, nekaj časa je bil v domu." 

Požar na Hrvaškem Ceste zaprte Svet Zaradi šestih mulcev je cela Hrvaška v ognju

Drugi mladoletnik živi v Srbiji, na Hrvaško prihaja vsako leto k dedku in babici. Tudi z njim po pripovedovanju krajanov do sedaj ni bilo nikakršnih težav. 

Sumljivo obnašanje mladeničev

Policiji je osumljene mladoletnike prijavil nadzornik Nacionalnega parka Krka, potem ko je receptorka v Burnumu sporočila, da je na poti domov pri nadvozu videla skupino mladeničev s kolesi, za katere je ocenila, da se sumljivo obnašajo, nakar je na lokaciji izbruhnil požar. 

Mladeniče so hitro identificirali in jih privedli na policijsko postajo. Tam so po navedbah hrvaškega portala trdili, da je samo dvojica sodelovala pri povzročitvi požara, zato so preostale izpustili. Za enega mladoletnka so prijavili sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnost za življenje ljudi ali za premoženje, drugega pa za sodelovanje pri tem. 

Požar v tem delu nacionalnega parka so okoli 18. ure v ponedeljek lokalizirali. 

Vožnja skozi dim Dramatično Svet Nevarna vožnja skozi dim po hrvaški avtocesti Požar na Hrvaškem Rešili so jo zadnji trenutek Svet Fotografija, ki vas bo pretresla Požari na Hrvaškem Kaos zaradi požara Svet Vozniki na avtocesti pred ognjem bežali v nasprotno smer

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Avatar čavez
    čavez 08:12 24.avgust 2017.

    Gori Hrvaška, bog ima dolgo palico.

  • Jolka 07:35 24.avgust 2017.

    Nobeno druzbeno koristno delo ali pa denarna kazen jih ne bo streznila. Najboljsa kazen bi bila ta, da bi jih dali gasit ta pozar, ki so ga zanetili. Potem bi se le videli pravi pekel. Sicer pa tako vsi vemo, ...prikaži več kdo podtika pozare v Dalmaciji!

  • Avatar Iva Valant
    Iva Valant 17:45 23.avgust 2017.

    Kaj pa pomeni, da mulci niso bili problematični? A je kdo vprašal naključne sovaščane, sosede, znance .... To, da nimajo policijske kartoteke, še ne pomeni, da je z njihovimi vedenjskimi vzorci vse v redu