Svet
5592 ogledov

Toliko denarja migranti nakazali v domovine

Delavec EPA
Podatki Eurostata glede denarja, ki ga domov pošiljajo delavci migranti.

Delavci migranti, ki delajo v državah EU, so lani v svoje domovine znotraj in zunaj unije nakazali 42,48 milijarde evrov. Tujci, ki so lani delali v Sloveniji, so v svoje domovine nakazali 48 milijonov evrov, od tega 41 milijonov v države zunaj unije. Slovenija je zabeležila tudi največji delež odhodkov v države zunaj EU.

V države zunaj EU so delavci migranti lani nakazali 30,32 milijarde evrov, kar je milijardo evrov manj kot leta 2015, kažejo podatki evropskega statističnega urada Eurostat.

Med državami, za katere je imel Eurostat podatke, so delavci migranti lani največ denarja v domovine nakazali iz Francije, in sicer deset milijard evrov, od tega 69 odstotkov v države izven unije.

Sledijo Velika Britanija (7,1 milijarde evrov), Španija (6,8 milijarde evrov) in Italija (6,2 milijarde evrov). Največje presežke v nakazilih so zabeležile Poljska in Portugalska (obe 2,8 milijarde evrov) ter Romunija (2,2 milijarde evrov), največje primanjkljaje pa Francija (9,4 milijarde evrov), Velika Britanija (4,6 milijarde evrov) in Nemčija (4,2 milijarde evrov).

Slovenci, ki delajo v tujini, so v domovino lani nakazali 53 milijonov evrov, od tega 28 milijonov evrov iz držav zunaj EU.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
 • astibo8020 17:51 18.november 2017.

  To ni nič, v primerjavi s tem koliko pokradenega denarja končna v davčnih oazah.

 • Avatar Lucipin
  Lucipin 15:24 18.november 2017.

  @dd in @čavez Ne se neki izmišljevat .. itn.

 • dd 11:45 18.november 2017.

  Poznam te migrante, ponavadi si kruh služijo kot zidarji. Polovico ali več svojih prihodkov zaslužijo na črno. Doma imajo brezposelne žene, ki vlečejo brezposelnost, kup otrok z otroškimi dodatki, denarni dodatek na veliko družino... Zastonj vrtce, hrano, obleke, dejavnosti,..položnice jim ...prikaži več plačajo drugi... Sami pa s tem nagrabljenem denarjem gradijo luksuzne vile v svoji domovini. (videno na lastne oči) Sramota za Slovenijo dokler bo dopustila takšno izsiljevanje. Naj ukrepajo!