Svet
3724 ogledov

Toliko let zapora grozi materi, ki je do smrti pretepla dveletno hčer

Mama na Hrvaškem s pestmi do smrti pretepla dveletno hčer Pixell
Dve in pol leti stara deklica iz okolice Nove Gradiške na Hrvaškem, ki se je v bolnišnici v Zagrebu borila za življenje, je danes umrla. Materi, ki jo je pretepla, grozi dolgoletni zapor.

Deklico so v sredo zjutraj s hudimi poškodbami po telesu, zdravniki so za hrvaške medije dejali, da tako hudih poškodb glave še niso videli pri majhnih otrokih, pripeljali v bolnišnico v Zagrebu.

Mama je povedala, da je otrok padel. Zdravniki so deklico poskušali reanimirati. Poškodbe so bile hude, zlasti glave, imela pa je nove in stare poškodbe po vsem telesu, kar kaže na to, da je bila dalj časa fizično zlorabljana. 

Otrok s covid-19 v bolnišnici Starša iz pekla Svet Umrla težko poškodovana dveletna deklica

Starša v pripor

Obema staršema, ki imata še tri otroke, je bil v soboto odrejen pripor za mesec dni, potem, ko sta delno priznala kaznivo dejanje kršitve otrokovih pravic. Mamo so zaradi nevarnosti, da bo ovirala kazenski postopek z vplivanjem na priče, odpeljali v preiskovalni pripor, očeta pa zaradi nevarnosti, da bo kaznivo dejanje ponovil, saj je bil v preteklosti že obsojen za kaznivo dejanje nasilništva v družini. 

Policija | Avtor: M.T./PIXSELL M.T./PIXSELL

Rešilec Slovenija Tako je prišlo do napada psa, v katerem je umrla 8-letna deklica

V primeru smrti je mati prvoobtožena, saj jo obtožujejo, da je s pestmi tako hudo pretepla dve in pol leti staro hčer, da je ta umrla. Mati je obtožena petih kaznivih dejanj kršitve otrokovih pravic in povzročitve posebej hudih telesnih poškodb, očeta pa državno pravobranilstvo bremeni štirih kaznivih dejanj hude kršitve otrokovih pravic in povzročitev posebno hude telesne poškodbe.

sveča pogreb grob Slovenija Tregedija na cesti: V prometni nesreči umrla šestletna deklica

Obtožnica se je spremenila

Ker pa je deklica umrla, bo mati obtožena "hude telesne poškodbe, ki je imela za posledico smrt. To je v nedeljo potrdila županijska državna odvetnica v Slavonskem Brodu Mirela Šmital, ki je za hrvaške medije podala kratko izjavo.

otrok bolnišnica Bori se za življenje Svet Za brutalne poškodbe dveletne deklice odgovorna mama

"V popoldanskem času so bili pridobljeni podatki, da je poškodovana deklica umrla. Zaradi novih okoliščin bo prišlo do sprememb kvalifikacije kaznivega dejanja," izjavo Smitalove povzema hrvaški spletni portal Index.hr.

Za kaznivo dejanje je zagrožena kazen od treh do 15 let zapora.
 

Komentarjev 3
  • Avatar jate
    jate 08:35 05.april 2021.

    takim POŠASTIM bi morali odvzet maternico z jajčniki vred ,in kastrirat jajca,da nikoli več ne zaplodijo otroka...in če že ne obstaja več smrtna kazen, pa doživljenski zapor ne pa kurčevih 3-15 let...to ni nič

  • leonardo 08:19 05.april 2021.

    Strinjam se z Miho. Pa še vsak dan malo prešteti kosti! Mislim pa, da bi tudi nekdo s Centra za socialno delo moral malo za rešetke. Dobro so vedeli komu dajejo otroka iz urejene skrbniške družine. Sožalje tej skrbnici, ki ...prikaži več ji je bila dobra mati.

  • miho 20:18 04.april 2021.

    Naj se ji da najhujšo kazen za umor.