Svet
4639 ogledov

Tragedija v Srbiji, dve ženski umrli

nesreča Ovčar Banja PrtSc
Zrušil se je most na Zahodni Moravi. Več ljudi je poškodovanih.

V Ovčar Banji, naselju v občini Čačak, je prišlo do hude nesreče. V trenutku, ko je bilo na mostu čez Zahodno Moravo več ducat ljudi, se je konstrukcija zrušila. Dve osebi sta umrli, 11 jih je bilo prepeljanih v bolnišnico. V vodo je padlo več kot 50 ljudi, poroča agencija RINA.

"Pod pritiskom se je nosilec mostu strgal in vsi so padli v vodo. Na prizorišču so gasilci in pripadniki zdravstvenih služb," je izjavo ene od uradnih oseb povzela RINA.

Trije ljudje so utrpeli hujše poškodbe, ena oseba se zdravi na intenzivni negi, so po poročanju Tanjuga povedali v bolnišnici.

Po poročanjih srbskih medijev se je avtobus bosanskih registracij ustavil ob mostu čez reko v Ovčar Banji. Peš so se odpravili preko mostu, ki je zaradi preobremenitve popustil.

Šlo naj bi za skupino turistov iz Republike Srpske, točneje iz Zvornika. Odpravili so se proti samostanu Jovanje, ko si je voznik avtobusa vzel premor. Avtobus je potoval iz smeri Požege proti Čačku.

Končni cilj odprave je bil samostan Đunis v niški eparhiji. Med potjo so se želeli ustaviti tudi na drugih religioznih lokacijah.

"Kaj takega se v Ovčar Banji še ni zgodilo," je izjavo enega od očividcev nesreče povzela RINA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice