Svet
505 ogledov

Donald Trump: Sem imun in počutim se močnega

Predsedniška kampanja Donalda Trumpa
1/15
Epa
Trump skrajšal prvo predvolilno zborovanje po covidu-19 na okrog 18 minut.

Ameriški predsednik Donald Trump je imel v ponedeljek zvečer pri Orlandu na Floridi svoje prvo predvolilno zborovanje po tem, ko je zbolel za covidom-19. Njegov zdravnik je pred tem sporočil, da je imel dva zaporedna testa za koronavirus negativna. Trump je bil sicer nenavadno kratek; na zborovanju je bil le 18 minut.

Trump zaostaja v anketah za demokratskim predsedniškim kandidatom Josephom Bidnom in okužba s koronavirusom je zanj prišla ob najbolj nepravem času, saj mu je preprečila zborovanja, ki njemu in podpornikom vlivajo energijo.

Donald Trump ob vrnitvi v Belo hišo Trump Svet Zdravili so ga tudi s pomočjo celic splavljenega fetusa Donald Trump Pred volitvami Svet Trump iztiril: Zahteva aretacijo Bidna

Predsedniška kampanja Donalda Trumpa | Avtor: Epa Epa

Glede na ankete je bila predsednikova okužba le še pika na i konca predsedniškega mandata, vendar se Trump ne predaja in bo skušal presenetiti, kot mu je to uspelo leta 2016.

Florida je ena od ključnih zveznih držav, ki bodo odločile zmagovalca predsedniških volitev ZDA. Trump je leta 2016 na Floridi zmagal in republikancem je leta 2018 uspelo obdržati guvernerja ter oba zvezna senatorja.

"NIkogar ne ogroža, razen starih in bolnih"

Do izbruha pandemije je kazalo, da bo Florida tudi letos republikanska, nato pa so prišle nesrečne Trumpove izjave o koronavirusu, ki da "praktično nikogar ne ogroža, razen starih in bolnih".

Donald Trump ob vrnitvi v Belo hišo Covid-19 Svet Trump spet po starem: V obup spravil zdravnike Zdravljenje Donalda Trumpa Covid-19 Svet Zdravniki o Trumpu: Dvakrat mu je močno padla raven kisika

Predsedniška kampanja Donalda Trumpa | Avtor: Epa Epa

Florida je polna upokojencev, ki imajo dovolj časa za udeležbo na volitvah, in Trump je s svojim odnosom do pandemije glede na ankete izgubil to volilno telo. Pred kratkim so celo v upokojenski republikanski trdnjavi Floride The Villages opazili povorko vozičkov za golf z napisi v podporo Bidnu.

Zatrdil, da je imun in se počuti močnega

Svojim navdušenim privržencem je Trump zatrdil, da je sedaj imun za koronavirus in se počuti izjemno mogočnega. Na grozo zdravstvenih strokovnjakov je potem dejal, da se bo sprehodil med množico in poljubljal vse po vrsti, od žensk do moških. Tega na srečo potem ni storil.

Direktor Nacionalnega inštituta za zdravje Anthony Fauci opozarja, da so okrevajoči bolniki verjetno res nekaj časa imuni, vendar obstajajo primeri ponovnih okužb po nekaj tednih ali mesecih.

Trumpovi podporniki pred bolnišnico Covid-19 Svet Trump: "Veliko sem se naučil. To je bila resnična šola." Donalda Trumpa odpeljali v bolnišnico Trumpovo stanje Svet Zdravniki spregovorili o zdravstvenem stanju Trumpa

Trumpov nastop je bil zanj nenavadno kratek - le 18 minut, s Floride pa se odpravlja potem naprej v Pensilvanijo, Iowo, Severno Karolino in Wisconsin. Vse to so države, ki jih je leta 2016 osvojil in v katerih sedaj zaostaja v anketah.

Kako bo ta tempo vplival na predsednika, ki okreva za covidom-19 ni jasno. Ampak Trumpov zdravnik Scott Conley sodeluje pri zagotavljanju, da je z njim vse v redu. Po Trumpovem slovesu od Washingtona je sporočil, da je imel dva zaporedna negativna testa, skupaj z ostalimi podatki pa sklepa, da predsednik ni nevaren okolici.

Predsedniška kampanja Donalda Trumpa | Avtor: Epa Epa

Drugi zdravstveni strokovnjaki so glede tega izjemno skeptični, demokrati pa so, kot je bilo pričakovati, izjemno kritični: Predsednik Trump danes v Sanford prinaša nič drugega kot nepremišljeno obnašanje, retoriko, ki deli in podžiga strah. Podobno nevarno je tudi to, da nima nobenega načrta za obvladanje virusa, ki je vzel življenja 15.000 Floridčanov.

Tudi Fauci, ki se je pritožil, ker je Trumpova kampanja uporabila njegove iz konteksta vzete izjave za politični oglas, je dejal, da takšno Trumpovo obnašanje naravnost išče probleme.

Trump pa se še naprej obnaša, kot da virus v ZDA ni zahteval več kot 214.000 življenj in v ponedeljek se je spet norčeval iz Bidna, ki na svojih dogodkih uveljavlja socialno distanco. Podpornikom je spet zagotovil, da virus izginja, čeprav vsi podatki kažejo, da okužbe spet naraščajo, ljudje pa še naprej umirajo.

Hope Hicks Privlačna kot magnet Svet Kdo je lepotica, ki naj bi okužila Trumpa? Donalda Trumpa odpeljali v bolnišnico Covid-19 Svet Trumpa so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.