Svet
5975 ogledov

Trump spet po starem: V obup spravil zdravnike

Donald Trump ob vrnitvi v Belo hišo
1/14
Epa
Trump je še naprej prenašalec virusa, a v Belo hišo je stopil brez maske.

Ameriški predsednik Donald Trump je uresničil napoved iz ponedeljkovega tvita in se po treh dneh vrnil v Belo hišo iz vojaške bolnišnice Walter Reed v Marylandu, kjer so ga zdravili za covidom-19. Trump, ki še ni ozdravel, se je v Belo hišo vrnil brez maske.

Trumpovi podporniki pred bolnišnico Covid-19 Svet Trump: "Veliko sem se naučil. To je bila resnična šola."

Po pristanku s helikopterjem je živahno stopil na stopnice južnega pročelja Bele hiše, snel masko in naznanil svetu, da se počuti dobro. Nato je brez maske vstopil v poslopje, kjer so bili uslužbenci prav tako brez mask.

Okuženi številni uslužbenci Bele hiše

Trump se je vrnil v Belo hišo, kjer okreva prva dama Melania Trump, ki je prav tako okužena, tako kot tudi številni uslužbenci Bele hiše.

Zdravljenje Donalda Trumpa Covid-19 Svet Zdravniki o Trumpu: Dvakrat mu je močno padla raven kisika

Donald Trump ob vrnitvi v Belo hišo | Avtor: Epa Epa

Pred odhodom iz bolnišnice je znova spravil v obup zdravstvene strokovnjake z obvestilom Američanom, da se jim ni treba bati koronavirusa.

Ponovil je, da se je veliko naučil o koronavirusu, ki da se ga ni treba bati. "Ena stvar je gotova. Ne pustite, da prevlada nad vašim življenjem, ne bojte se, premagali ga boste," je dejal Trump. Zatrdil je, da so ZDA najboljša država na svetu, ki ima najboljšo zdravstveno opremo in zdravila.

Bolezen ga ni spametovala

Pričakovanja, da ga bo bolezen spametovala kar zadeva odnos do pandemije, ki je v ZDA zahtevala več kot 210.000 življenj, se tako niso uresničila.

Donald Trump ob vrnitvi v Belo hišo | Avtor: Epa Epa
Donalda Trumpa odpeljali v bolnišnico Svet Kaj, če Donald Trump umre? Donalda Trumpa odpeljali v bolnišnico Trumpovo stanje Svet Zdravniki spregovorili o zdravstvenem stanju Trumpa

Trumpov zdravnik Sean Conley je pred Trumpovo vrnitvijo v Belo hišo na novinarski konferenci dejal, da je predsednik še naprej prenašalec virusa, tako bo še kakšen teden dni. Kljub temu je Trump tvitnil, da bo kmalu nadaljeval kampanjo za volitve, ki bodo 3. novembra.

Da namerava Trump kljub okužbi prihodnji teden sodelovati na soočenju z demokratskim tekmecem Josephom Bidnom, je pozno v ponedeljek za Fox News potrdil njegov tiskovni predstavnik Tim Murtaugh, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Soočenje naj bi potekalo 15. oktobra v Miamiju.

Biden ga poziva, naj pošlje sporočilo o maskah

Trump je s svojimi izjavami sprožil številne kritike. Biden ga je pozval, naj državljanom pošlje sporočilo o pomenu nošenja mask.

Donald Trump ob vrnitvi v Belo hišo | Avtor: Epa Epa
Hope Hicks Privlačna kot magnet Svet Kdo je lepotica, ki naj bi okužila Trumpa?

"Upam, da bo predsednik, potem ko je preživel to, kar je preživel - in vesel sem, da se zdi, da se kar dobro drži -, Američanom sporočil pravo sporočilo: maske so pomembne," je dejal Biden za NBC News v mestni hiši v Miamiju na Floridi.

Na Trumpovo izjavo, da virus ni nevaren, pa se je odzval z besedami: "Povej to družinam, ki so koga izgubile."

Donalda Trumpa odpeljali v bolnišnico Covid-19 Svet Trumpa so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico
Donald Trump ob vrnitvi v Belo hišo | Avtor: Epa Epa
Donald Trump Okužba s covidom Svet Stroka opozarja: Trump spada med najbolj ogrožene

Trumpov zdravnik Conley sicer ni želel povedati, ali in kakšne posledice je covid-19 pustil na predsednikovih pljučih, prav tako ne, kdaj je bil Trumpov test za koronavirus nazadnje negativen. Ta informacija je ključna za vse, ki so bili v stiku z njim v zadnjem tednu dni, pa tudi za vse, ki so bili v stiku s tistimi, ki so bili v stiku s Trumpom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • weterek705 03:28 07.oktober 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim....... connect3.best

  • Avatar Leon
    Leon 19:17 06.oktober 2020.

    Za Trumpa ni zdravila .

  • Avatar MS
    MS 09:43 06.oktober 2020.

    Mar v ZDA res ni zakonske podlage ki bi ustavila tega nevarnega človeka! Človeka ki ga ne gane niti 210.000 smrti zaradi covida-19 in ki še naprej s svojim ravnanjem brezskrupulozno ogroža ameriško populacijo! In ne samo ameriško! Njegovo ravnanje ...prikaži večje manj izobraženi sledijo tudi drugod po svetu in tako ustvarjajo vedno nova globalna žarišča! AMERIKA ZBUDI SE!