Svet
5959 ogledov

Trumpovi v oglasu uporabili idilični posnetek iz Slovenije

Predsedniška kampanja Donalda Trumpa Epa
Slovensko polje v oglasu služi kot ozadje besedila, da so ZDA zaradi odločnega ukrepanja Donalda Trumpa na pragu proizvodnje cepiva proti covidu-19.

Predsedniška kampanja Donalda Trumpa je v predvolilnem oglasu o uspešnem boju ZDA proti pandemiji covida-19 uporabila posnetke iz Rusije in Slovenije, poroča televizija CNBC.

Na oglas je televizijo CNBC opozorila demokratska organizacija American Bridge. Trumpova kampanja je za oglas na Facebooku od 14. oktobra do 20. oktobra porabila okrog štiri milijone dolarjev. Oglas ni več aktiven.

soočenje Joe Biden Donald Trump Slovenija Tako odkrito Janša navija za Trumpa

Prikazuje ameriško zastavo, potem pa idilično polje, ki bi naj bilo nekje v ZDA, a se je izkazalo, da je v Sloveniji, od koder prihaja Trumpova tretja soproga Melania.

Kampanja je fotografijo snela s strani Pond5, kamor jo je pod nazivom Airstock dal fotograf iz Slovenije, ki ga CNBC ni identificirala. Televizija je stopila v stik s fotografom, ki je potrdil, da gre za Slovenijo, od koder prihaja tudi sam, preko portala Pond5. Posnetke je moč najti tudi drugje na spletu.

Slovensko polje v oglasu služi kot ozadje besedila, da so ZDA zaradi odločnega ukrepanja Donalda Trumpa na pragu proizvodnje cepiva proti covidu-19. Potem se pojavi "zdravnica" in raziskava CNBC je odkrila, da gre za igralko, ki so jo posneli v ruskem studiu.

soočenje Joe Biden Donald Trump Svet Na zadnjem soočenju morali utišati mikrofone

Objavljena je bila na portalu Shutterstock, kar je potrdil fotograf, ki se je identificiral kot Right Cameraman. Slovenski in ruski fotograf se nista zavedala, da so njune izdelke uporabili v Trumpovem videu, dokler ju ni kontaktirala televizija CNBC.

Oglas sicer ni imel veliko ogledov. Največkrat so si ga ogledale ženske, stare od 55 do 64 let.

To ni prvič, da je Trumpova kampanja v predvolilnih oglasih uporabila posnetke iz drugih držav. Tako so že imeli oglas v podporo ameriški vojski, na katerem so ruska vojaška letala, vojaki pa imajo v rokah ruske brzostrelke. V drugem oglasu trdi, da je demokrat Joe Biden trden zaveznik Kitajske in prikazuje "Kitajsko" iz zraka, dejansko pa gre posnetek ruske pokrajine s Pond5.

 
Komentarjev 4
  • MihaPu 16:37 26.oktober 2020.

    Go Trump, zmagaj te retarde libije - hipije - demokrate, do sedaj si čisto OK, ne manjka ti nič. Pravilna odločitev s strani JJ, saj se zaveda, da je imeti tako močnega zeta za Slovenijo samo napredek in nikakor ne ...prikaži več stagnacija brez natalitete kot pri peTrskih liberalcih.

  • Žurnalček 09:55 24.oktober 2020.

    Da niste sposobni , če ste že to vzeli v zobe , dati zraven tudi povezavo !

  • Naklonsky 09:47 24.oktober 2020.

    Pred leti je bilo na hrvaški obali veliko reklam za Plitvice. V ozadju pa Blejsko jezero z blejskim čolnom (pletna). Torej nič novega ali inovativnega - to se dogaja na vseh področjih, ne samo v politiki. Politika samo sledi človeški neumnosti.

Sorodne novice