Svet
291 ogledov

V Avstriji število okužb gor, karanteno pa krajšajo

Epidemija covid koronavirus Profimedia
V Avstriji so znova zabeležili trimestno število novih okužb z novim koronavirusom.

V zadnjem dnevu so v Avstriji potrdili 141 okužb z novim koronavirusom. Skupno so doslej v Avstriji potrdili 21.837 okužb, od tega je 720 ljudi umrlo. Trenutno se v bolnišnicah zaradi covida-19 zdravi 118 bolnikov, 25 pa jih na intenzivni negi, podatke notranjega ministrstva povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Največ okužb v zadnjem dnevu so potrdili v zvezni deželi Dunaj, in sicer kar 84. Z 19 primeri ji sledi Zgornja Avstrija, v Salzburgu so zabeležili 11 primerov, v Spodnji Avstriji pa 10. Iz drugih zveznih dežel poročajo o le nekaj primerih, na Koroškem so potrdili tri.

So pa v Avstriji skrajšali obdobje karantene tako za okužene kot njihove stike. Ta po novem traja deset in ne več 14 dni kot doslej.

Testiranje na covid-19 Covid-19 Zdravje Nove ugotovitve glede okuženih, ki ne kažejo simptomov

Kužnost pri že pozitivnih osebah brez simptomov namreč po zadnjih ugotovitvah traja največ deset dni, inkubacijska doba pa v povprečju med pet in šest dni, največ 10,6 dneva, je avstrijsko ministrstvo za zdravje odločitev v četrtek utemeljilo za avstrijsko tiskovno agencijo. V Avstriji stike okuženega tudi obvezno dvakrat testirajo - najprej takoj po identifikaciji, nato pa še šest dni po zadnjem stiku z okuženim.

Kot dodaja APA, enaka ureditev glede trajanja karantene velja tudi v Švici, na Norveškem in v Španiji.

Okužba maska covid virus Covid-19 Svet Pri sosedih stanje ni ravno rožnato

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.