Svet
12 ogledov

V Londonu se bojijo Gadafija

polkovnik Moamer Gadafi EPA
Sin polkovnika Gadafija le ne bo dobil tisoč kart za olimpijske igre leta 2012 v Londonu. Te bi moral prejeti kot vodja libijskega olimpijskega komiteja, izročitev ustavilo ogorčenje javnosti.

"Libijski olimpijski komite ne bo prejel nobenih vstopnic, dokler se položaj ne razjasni. Karte bomo zadržali, dokler ne bo povsem jasno, da bodo uporabljene v pravilne namene," je povedal predstavnik mednarodnega olimpijskega komiteja.

Dodal je, da vseeno "ostajajo predani načelu, da lahko na igrah tekmujejo udeleženci iz vseh držav".

Britanske oblasti se sicer bojijo, da bi polkovnik Gadafi londonske igre izkoristil za politične namene.

"Ekipe imajo pravico povabiti državne voditelje. Zato se bojimo, da bi Gadafi, ki ga poskušamo zbombardirati v pozabo, to priložnost izkoristil in na igrah povzročil izgrede," je za Daily Telegraph povedal eden od britanskih vladnih uradnikov.

Al Islam: Gadafi bi sprejel poštene volitve

Polkovnik Gadafi bi sicer pristal na mednarodno nadzorovane volitve pod pogojem, da bodo izvedene pošteno. To je za italijanski časopis Corriere della Sera povedal Gadafijev sin Saif Al Islam.

"Ne dvomim, da večina ljudi podpira mojega očeta in upornike vidi kot fanatične islamske fundamentaliste, iz tujine uvožene teroriste in najemniške vojake pod poveljstvom francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja," je povedal Al Islam.

Dodal je, da se je njegov oče pripravljen umakniti, če bi izgubil volitve, da Libije ne namerava zapustiti in da namerava umreti na tleh te države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.