Svet
511 ogledov

V mošeji odjeknila eksplozija, vsaj 28 mrtvih

Eksplozija v Pakistanu
1/3
Profimedia
Danes je v Pakistanu v mošeji odjeknila eksplozija, umrlo je najmanj 28 ljudi, več jih je ranjenih.

V mestu Pešavar na severozahodu Pakistana je danes v mošeji med opoldansko molitvijo odjeknila silovita eksplozija, ki je zahtevala najmanj 28 žrtev, več kot 150 ljudi je ranjenih, poroča BBC.

Po navedbah predstavnika policije se je v eksploziji porušil del stavbe, ki je pod seboj pokopal vernike, oblasti pa se bojijo, da bo žrtev še več.

 

Za zdaj vzrok eksplozije še ni znan, premier Pakistana Shebaz Sharif je že obsodil napad ter dejal, da odgovorni za napad nimajo nobenih povezav z islamom. "Celoten narod stoji enotno proti grožnji terorizma," je še dodal.

Tiskovni predstavnik bolnišnice Lady Reading, Mohammad Asim, je dejal, da so nekateri ranjeni v kritičnem stanju. "Gre za izredne razmere," je še dodal. 

Lokalni mediji poročajo, da so na kraju dogodka policija, vojska in posebna enota za bombe.

V prestolnici Islamabad je policija razglasila najvišjo stopnjo nevarnosti ter sporočila, da je varovanje na vseh vstopnih in izstopnih točkah v mesto povečana.

nagrobne sveče dočakal le 38 let Magazin Dediča znane nemške dinastije našli mrtvega reševalno vozilo rešilec na ulici Svet Tri leta mrtva ležala v stanovanju
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.