Svet
688 ogledov

V napadu z nožem ubit policist

Belgija policija Epa
V napadu z nožem v belgijski prestolnici Bruselj je bil v četrtek zvečer ubit policist, en pa je bil ranjen, so sporočile belgijske oblasti. Policija je storilca ustrelila v noge in trebuh in je trenutno v bolnišnici.

Belgijski lokalni mediji so poročali, da je napadalec na območju blizu železniške postaje Bruselj-sever v četrtek okoli 18.15 po srednjeevropskem času zabodel dva policista. Druga policijska patrulja, ki je prispela na kraj dogodka, ga je nato ustrelila v noge in trebuh, poročajo tuje tiskovne agencije.

Eden od policistov naj bi po vbodu v vrat umrl, ranjenega policista in napadalca pa so zaradi poškodb hospitalizirali.

"Naši policisti vsak dan tvegajo svoja življenja, da bi zagotovili varnost naših državljanov. Današnja drama to ponovno dokazuje," je v odzivu na napad na Twitterju zapisal belgijski premier Alexander De Croo in izrazil solidarnost z družino umrlega policista in njegovim hospitaliziranim kolegom.

Več medijev je brez navedbe vira poročalo, da je pred napadom storilec odšel na policijsko postajo v mestu in opozoril, da bo skušal napasti policijo, vendar ga niso pridržali. Belgijska tiskovna agencija Belga pa je poročala, da je napadalec med napadom vzklikal Alah je velik.

Tiskovni predstavnik tožilstva Eric Van Duyse je za francosko tiskovno agencijo AFP medtem povedal le, da so zvezni preiskovalci prevzeli primer, "ker obstaja sum terorističnega motiva, ki bo potrjen ali ovržen".

V Bruslju trenutno poteka sojenje obtoženim vpletenosti v napade skupine Islamska država (IS) leta 2016, v katerih je bilo na glavnem letališču v mestu in na prepolni postaji podzemne železnice ubitih 32 ljudi. Zadnji napad, ki so ga opredelili kot terorističnega, se je v državi sicer zgodil v Liegeu maja 2018, ko je radikalizirani napadalec ustrelil dve policistki in študenta, nato pa so ga ustrelili policisti.

Prometna nesreča Slovenija Očividci so ga potegnili iz avta in začeli oživljati, toda ... Velika tragedija Šport Dirkalnik trčil v ljudi, umrla dva najstnika: "Nista se hotela umakniti" Aaron Carter Magazin Ne boste verjeli, kaj je policija našla v domu pokojnega zvezdnika
Komentarjev 1