Svet
1765 ogledov

V Zagrebu v neurju umrli najmanj dve osebi

Neurje v Zagrebu bralec 24sata
Močan nevihtni sistem, ki je prešel Slovenijo, se je okoli 16. ure razbesnel nad Zagrebom. Med 20-minutno nevihto sta umrli najmanj dve osebi, več je ranjenih. Intervencijske službe že odpravljajo posledice, ki so jih povzročile obilne padavine in močan veter, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Na moška, ki sta umrla, je padlo drevo, pri čemer sta utrpela hude poškodbe glave, je potrdila Ljupka Hitrova iz zavoda za nujno medicino v Zagrebu. Kot je dodala, je med ranjenci tudi več takšnih s težjimi poškodbami.

Gasilci imajo polne roke dela, saj je veter poškodoval ali odnesel številne strehe, marsikje pa promet ovirajo odlomljene veje in padla drevesa. Deli hrvaške prestolnice so brez elektrike, v prometu pa vlada kaos, poročajo hrvaški mediji.

Zaradi prevelikega števila klicev so gasilci občane prek Facebooka prosili, naj jih trenutno pokličejo zgolj v primeru skrajne nuje in življenjske nevarnosti. Njihov poziv je ponovil tudi zagrebški župan Tomislav Tomašević.

Po podatkih civilne zaščite so intervencijske službe v 45 minutah prejele 700 klicev na pomoč.

Na fotografijah in posnetkih na spletu je videti poplavljene ulice in uničena vozila, v enem primeru pa tudi gradbeni žerjav, ki ga je prevrnil orkanski veter.

Poročila o porušenih drevesih in poškodovanih strehah ter vozilih prihajajo tudi iz Karlovca in okolice, kjer pa je neurje mestoma spremljala še uničujoča toča. Delo z odpravljanjem posledic neurja imajo tudi gasilci na severu države.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.